Submer en RNT Rausch kondigen samenwerking op de Nederlandse markt aan

submer-700

RNT, leverancier van server- en opslagoplossingen, heeft vandaag zijn samenwerking met Submer Technologies aangekondigd in onder andere Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Submer biedt actieve enkelfasige Immersion Cooling aan servers en opslag en de samenwerking stelt klanten in staat om RNT's, Tormenta Varioscaler Server en BigFoot Storage System's op een duurzame en milieuvriendelijke manier koel te houden.

Immersion Cooling is een techniek die wordt gebruikt om componenten van IT-apparatuur te koelen en bestaat uit het onderdompelen van de computercomponenten in een thermisch geleidende en diëlektrische vloeistof. Door deze praktijk worden de apparaten gekoeld en wordt warmte overgedragen van de bron naar de vloeistof. Immersion Cooling zou onderdeel moeten zijn van elke IT-implementatiestrategie en zal de standaard worden in moderne en toekomstige datacenters.

Traditioneel heeft computerhardware sinds het begin van de jaren zestig onderdompelingskoeling ondergaan, waarbij enkele van de eerste supercomputers volledig werden ondergedompeld in een diëlektrische vloeistof. Tegenwoordig wordt de methode steeds populairder bij datacenters die op zoek zijn naar innovatieve manieren om kosten te verlagen, ruimte te besparen en de rekencapaciteit te vergroten. Traditionele koelmethoden brengen hoge kosten met zich mee op het gebied van energieverbruik, watergebruik, onroerend goed, ecologische voetafdruk en meer. Voor veel bedrijven betekent dit dat ze niet alleen veel geld gaan besteden aan deze middelen, maar ook aan vastgoed en het beheer van datacenters.

Dompelkoeling om kosten te besparen

Door de samenwerking tussen Submer en RNT kunnen bedrijven van elke omvang hun eigen datacenter bijna overal inzetten. Een kleine ruimte is voldoende om de oplossingen te huisvesten en er zijn geen airconditioningsunits nodig om servers te koelen, of dure en geavanceerde brandblussystemen. De kamer zou eenvoudige toegangscontrole voor slechts één persoon nodig hebben, evenals af en toe elektrische aanpassingen om hem veilig te houden.

[...]

Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

De enige tijd terug aangekondigde samenwerking tussen Intel en Submer heeft een eerste product opgeleverd: de Forced Convection Heat Sink (FCHS). Deze koeloplossing is ontworpen voor chips met een thermisch vermogen (TDP) van 1000W en hoger. Volgens de twee bedrijven biedt het een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor toekomstige datacent1