Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

submer-700

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van de SmartPodXL. Met de SmartPodXL van Submer kan BIT apparatuur op een duurzame manier koelen en neemt deze apparatuur minder ruimte in.

Duurzaam en efficiënt
In 2020 produceerde iedere persoon ter wereld 1,7 megabytes aan data per seconde. Naarmate de hoeveelheid data toeneemt en toepassingen voor machine learning (AI) steeds populairder worden, groeit de vraag naar rekenkracht. Datacenters hebben koel- en opslagoplossingen nodig die het mogelijk maken om meer apparatuur in minder ruimte te plaatsen en tegelijkertijd duurzamer te zijn. Hoe groter het vermogen van de apparatuur, hoe groter de hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd. Een datacenter moet apparatuur koel kunnen houden om te voorkomen dat deze uitvalt. Met de SmartPodXL van Submer wordt apparatuur op een duurzame manier gekoeld en tegelijkertijd in minder ruimte opgeslagen. Dit gebeurt door middel van immersion cooling. De apparatuur wordt ondergedompeld in een speciale vloeistof. De warmte van de apparatuur wordt dan overgedragen aan de vloeistof, die daarna wordt gekoeld en weer wordt teruggeleid.
 
Live demonstratie
Als onderdeel van de samenwerking kunnen geïnteresseerden BIT’s datacenter in Ede bezoeken voor een live demonstratie van Submer’s SmartPodXL. Zo is te zien hoe immersion cooling een innovatieve oplossing is om meer rekenkracht te koelen op een duurzame en efficiënte manier. De bezoekers kunnen vragen stellen en de geavanceerde technologie van Submer van dichtbij bekijken.
 
Peter van Wijk, Datacenter Manager bij BIT: “Immersiekoeling wordt steeds populairder. Bij BIT staat duurzaamheid hoog in het vaandel, en vinden we het belangrijk om nieuwe technologie te delen met de buitenwereld. We zijn erg blij dat we de SmartPodXL van Submer in ons datacenter kunnen laten zien. Submer heeft een internationale reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van de meest geavanceerde immersion cooling technologie.”
 
Daniel Pope, CEO en medeoprichter van Submer: “Submer ziet Nederland als een belangrijke markt in 2022 en daarna. Door samen te werken met BIT kunnen klanten onze oplossingen van dichtbij zien en de kracht van onze technologieën zelf ervaren. Bedrijven willen hun milieu-impact verminderen zonder in te leveren op efficiëntie. BIT is een uitstekende partner om onze technologie te tonen. We zijn dan ook erg enthousiast om deze samenwerking aan te gaan.”
 
Het is nu mogelijk om een SmartPodXL demonstratie in te plannen bij BIT Datacenters in Ede. Aanmelden kan hier.

 

Lees ook
DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.