<


Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

submer-700

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van de SmartPodXL. Met de SmartPodXL van Submer kan BIT apparatuur op een duurzame manier koelen en neemt deze apparatuur minder ruimte in.

Duurzaam en efficiënt
In 2020 produceerde iedere persoon ter wereld 1,7 megabytes aan data per seconde. Naarmate de hoeveelheid data toeneemt en toepassingen voor machine learning (AI) steeds populairder worden, groeit de vraag naar rekenkracht. Datacenters hebben koel- en opslagoplossingen nodig die het mogelijk maken om meer apparatuur in minder ruimte te plaatsen en tegelijkertijd duurzamer te zijn. Hoe groter het vermogen van de apparatuur, hoe groter de hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd. Een datacenter moet apparatuur koel kunnen houden om te voorkomen dat deze uitvalt. Met de SmartPodXL van Submer wordt apparatuur op een duurzame manier gekoeld en tegelijkertijd in minder ruimte opgeslagen. Dit gebeurt door middel van immersion cooling. De apparatuur wordt ondergedompeld in een speciale vloeistof. De warmte van de apparatuur wordt dan overgedragen aan de vloeistof, die daarna wordt gekoeld en weer wordt teruggeleid.
 
Live demonstratie
Als onderdeel van de samenwerking kunnen geïnteresseerden BIT’s datacenter in Ede bezoeken voor een live demonstratie van Submer’s SmartPodXL. Zo is te zien hoe immersion cooling een innovatieve oplossing is om meer rekenkracht te koelen op een duurzame en efficiënte manier. De bezoekers kunnen vragen stellen en de geavanceerde technologie van Submer van dichtbij bekijken.
 
Peter van Wijk, Datacenter Manager bij BIT: “Immersiekoeling wordt steeds populairder. Bij BIT staat duurzaamheid hoog in het vaandel, en vinden we het belangrijk om nieuwe technologie te delen met de buitenwereld. We zijn erg blij dat we de SmartPodXL van Submer in ons datacenter kunnen laten zien. Submer heeft een internationale reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van de meest geavanceerde immersion cooling technologie.”
 
Daniel Pope, CEO en medeoprichter van Submer: “Submer ziet Nederland als een belangrijke markt in 2022 en daarna. Door samen te werken met BIT kunnen klanten onze oplossingen van dichtbij zien en de kracht van onze technologieën zelf ervaren. Bedrijven willen hun milieu-impact verminderen zonder in te leveren op efficiëntie. BIT is een uitstekende partner om onze technologie te tonen. We zijn dan ook erg enthousiast om deze samenwerking aan te gaan.”
 
Het is nu mogelijk om een SmartPodXL demonstratie in te plannen bij BIT Datacenters in Ede. Aanmelden kan hier.

 

Lees ook
Europese strategie voor ruimtevaart en veiligheid vereist groot aantal nieuwe edge- en andere faciliteiten

Europese strategie voor ruimtevaart en veiligheid vereist groot aantal nieuwe edge- en andere faciliteiten

De Europese Commissie heeft onlangs de allereerste EU-ruimtestrategie voor security en defensie ontwikkeld. Dit is een reactie op de identificatie van de ruimte als een strategisch domein in het Europese Strategisch Kompas. Realiseren van de plannen die in deze strategie naar voren komen, is goed nieuws voor de ontwikkelaars en toeleveranciers van datacenters...

Observability in het DataCenter netwerk

Observability in het DataCenter netwerk

De mogelijkheid om problemen in datacenters te voorkomen, te diagnosticeren en op te lossen is essentieel om een soepele werking te garanderen, downtime te beperken en een voorsprong op de concurrentie te behouden. Dit is waar “observability” en packet capturing om de hoek komen kijken.

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse fabriek voor recycling lithium-ion batterijen

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse fabriek voor recycling lithium-ion batterijen

Als alles goed gaat, beschikt Nederland nog dit jaar over een eigen installatie voor het recyclen van lithium-ion batterijen. Dat meldt Technisch Weekblad. Daarmee wordt het ecosysteem rond energieopslag in ons land verder uitgebreid. Tot nu toe worden ingenomen batterijen veelal naar het buitenland gestuurd voor recycling. Een nieuwe installatie in...