‘Steeds meer beheerders omarmen hyperconverged infrastructuur’

Hyperconverged infrastructuur wordt steeds populairder. Naar verwachting wordt alleen in de Verenigde Staten de komende twaalf maanden al 10,6 miljard dollar uitgegeven aan hyperconverged platformen.

Dit voorspelt TBR, die de budgetten voor converged platformen fors ziet stijgen. De toegenomen populariteit van hyperconverged infrastructuur wijt het onderzoeksbureau voornamelijk aan de obstakels waar IT-klanten tegenaanlopen bij traditionele server- en storage infrastructuur. Deze partijen stappen in toenemende mate over op alternatieve infrastructuren die meer efficiëntie en beter beheer bieden.

Allerlei use cases

“Hyperconverged platformen brengen converged infrastructuur gestroomlijnde en gevirtualiseerde oplossingen naar het volgende niveau. Klanten zetten deze platformen in voor allerlei use cases”, legt Christian Perry, analist bij TBR, uit. “Deze eerste implementaties bieden een enorme kans voor leveranciers van hardware, software en services.”

TBR verwacht dat de markt voor alternatieve infrastructuren, waaronder hyperconverged, in een hoog tempo zullen worden geaccepteerd in IT-organisatie van iedere omvang. Vooral in omgevingen met hoge storage eisen zouden datacenterbeheerders tegen uitdagingen rond complexiteit en beheer aanlopen.

Behoefte aan ondersteuning

Beheerders hebben volgens TBR echter wel behoefte aan ondersteuning van de klant bij deze technologie, vanaf de implementatie tot aan het management. Dit blijkt in de praktijk namelijk toch veel tijd en resources te kosten. Beheerders kiezen daarom steeds vaker voor oplossingen die helpen de belasting op de eigen IT-afdeling te verminderen. Slechts 11% van de bedrijven die een hyperconverged platform heeft geïmplementeerd heeft hierbij niet dergelijke diensten afgenomen. Voor iedere dollar die wordt uitgegeven aan hyperconverged infrastructuur zouden bedrijven zelfs 1,07 dollar uitgeven aan diensten om dit te faciliteren.

Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.