Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

signet-besparenenbomenplanten

Internetserviceprovider Signet heeft connectiviteitsbesparingen gekoppeld aan duurzaamheid.
Dankzij de inzet van de Signet Quickscan Connectivity kunnen besparingen op de netwerkinfrastructuur zichtbaar worden gemaakt. Voor elke 100 euro aan besparing plant Signet 10 bomen, om zo gezamenlijk de CO₂-uitstoot te compenseren en te bouwen aan een groenere planeet.

Signet heeft op haar website een formulier geplaatst, waarmee snel is uit te rekenen hoe hoog de besparing kan oplopen en hoeveel bomen dit dus oplevert.

De gratis Quickscan Connectivity laat binnen 2 werkdagen zien of de netwerkinfrastructuur kostenefficiënter kan. Signet heeft alleen dit jaar al meer dan 100 mkb-bedrijven geholpen met besparingen tot wel 85%, door alle connectiviteitscontracten en netwerkoplossingen tegen het licht te houden en opnieuw uit te onderhandelen.

Connectiviteit speelt een fundamentele rol in onze maatschappij en digitale economie. Wij werken nu op afstand vanaf huis, in de cloud, geven online les, verzorgen presentaties, of wonen een Zoom vergadering bij. Bijna alles gebeurt tegenwoordig online. Zonder internet geen communicatie. Sterker nog: zonder internet geen business.

Kostenefficiënter

Bedrijven willen liever niet snijden in de primaire levensbehoefte en zeker geen concessies doen aan kwaliteit, functionaliteit en productiviteit. Dat hoeft ook niet. Maar volgens Signet kan de netwerkinfrastructuur wel kostenefficiënter. De internetserviceprovider is ervan overtuigd dat in 80% van de gevallen een kostenbesparende oplossing mogelijk is. Signet is naar eigen zeggen geen prijsvechter in de markt. Door samen te werken met meer dan 40 verschillende netwerkpartners (lokaal, nationaal en internationaal) en een compleet pakket aan connectiviteitsoplossingen aan te bieden, is zij in staat om de best passende oplossing op maat te creëren. Oplossingen die bijdragen aan het verlagen van de kosten, het verbeteren van de netwerkbeveiliging en het verhogen van de beschikbaarheid. Heeft u meerdere vestigingen, dan kan Signet deze gemakkelijk koppelen voor verdere besparing.

Kosten voor internet en telefonie worden vaak vergeten

Het is een uitdagende tijd voor ondernemers. De maatregelen om Covid-19 tegen te gaan heeft veel mkb-ers zwaar getroffen en velen hebben de broekriem moeten aanhalen en zich snel moeten aanpassen aan een veranderende wereld. Nu is het dus de tijd om kritisch te zijn over de maandelijkse kosten, zoals internet- en telecomdiensten. Het zijn terugkerende kosten die vaak worden vergeten. Daarom kan het lonen om deze eens kritisch onder de loep te nemen. Goed voor de budgetten en goed voor het milieu.

Toekomstbestendige samenleving

Door de snelle groei van het internet, is het internetgebruik in 2020 verantwoordelijk voor een hogere CO₂-uitstoot dan de luchtvaart. Bomen planten is een van de meest eenvoudige manieren om het milieu positief te beïnvloeden. Met dit initiatief wil Signet de impact op het milieu compenseren en een tastbare bijdrage leveren aan de wereld van morgen. Er is bewust gekozen om bij te dragen aan herbebossingsprojecten in gebieden zoals Madagascar waarbij de lokale bevolking de bomen plant. Op deze manier profiteren we niet alleen van de ecologische voordelen, maar ontstaat er ook een nieuwe levenswijze, waarin werkgelegenheid en kansen voor arme dorpelingen wordt gecreëerd.

Signet is geïnspireerd om in grote aantallen bomen te planten. Naast de kostenbesparing via de quickscan wil zij ook andere gelegenheden zoals bandbreedte-upgrades, jubilea ed. aangrijpen om de gezamenlijke CO₂-uitstoot te compenseren voor een toekomstbestendige samenleving.

Lees ook
Hyperscalers en cloud datacenters richten zich steeds meer op aanpakken van Scope 3-emissies

Hyperscalers en cloud datacenters richten zich steeds meer op aanpakken van Scope 3-emissies

Hyperscalers en cloud datacenters bevinden zich momenteel in een cruciale fase, meent onderzoeksbureau GlobData. Deze techbedrijven, die een aanzienlijke hoeveelheid van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (GHG) en energieverbruik voor hun rekening nemen, staan onder druk om duurzame praktijken aan te nemen terwijl de vraag naar digitale di1

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1