Serverius verhoogt beschikbaarheid en kwaliteit colocatiediensten met Panduit

panduit-serverius

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren, werkt samen met Serverius IT infrastructure aan het verhogen van de beschikbaarheid en kwaliteit van colocaties. Met datacenters in Apeldoorn, Dronten en Meppel is Serverius de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland van colocaties, connectiviteit en cybersecurity-diensten. Het bedrijf heeft voor Panduit gekozen door het proactief meedenken over oplossingen die de beschikbaarheid en kwaliteit van colocaties verhogen en de mogelijkheid maatwerk te leveren.


Oplossing voor toekomstige ontwikkelingen

Serverius levert al ruim tien jaar colocatiediensten, connectiviteit en cybersecurity aan Internet serviceproviders, cloud- en webhosting-providers en een groot aantal bedrijven. “Zo’n 80% van onze omzet is afkomstig van klanten buiten Europa, die met Serverius zaken doen vanwege de beschikbaarheid en kwaliteit van onze dienstverlening”, zegt CEO Gijs van Gemert. “Om deze beide naar een hoger niveau te tillen zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier voor alle benodigde racks, goten en intelligente stroomvoorziening. Veel leveranciers kunnen met opties wel enig maatwerk leveren, maar Panduit toonde vanaf het eerste contact interesse om in samenwerking met onze engineers een nieuwe standaard voor de toekomstige ontwikkelingen te implementeren. Daardoor hebben wij nu bijvoorbeeld brede en diepe 51u racks met geïntegreerde intelligente PDU’s, voor de volgende generatie actieve apparatuur.”


Synergiekansen

“Bij Serverius hebben wij een op de toekomst voorbereide colocatie in Dronten geïmplementeerd door de engineers van beide bedrijven nauw te laten samenwerken”, zegt Robert Dogan, Account Executive Datacenter - Colocation & Cloud van Panduit. “Gezien de groeiambities van het bedrijf is deze gerealiseerde oplossing ook een blauwdruk voor meerdere colocaties. Verder biedt de samenwerking interessante synergiekansen, omdat wij andere potentiële klanten de nieuwste ontwikkelingen bij Serverius in de praktijk kunnen laten zien en ze daarmee in contact brengen met een leverancier van complementaire services.”

Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.