SDN-startup Pluribus Network haalt 95 miljoen dollar op bij investeerders

Pluribus Networks is een startup die switching wilt virtualiseren. De software-defined networking startup lijkt de komende tijd hier in ieder geval voldoende geld voor beschikbaar te hebben. Het bedrijf heeft in een investeringsronde 95 miljoen dollar opgehaald.

Het bedrijf heeft een manier gevonden om switches te virtualiseren. Deze gevirtualiseerde switches worden ondergebracht op een gedistribueerd besturingssysteem, wat het mogelijk maakt alle switchingapparatuur in een datacenter als één apparaat aan te spreken.

Network  hypervisor

Dit gedistribueerde besturingssysteem ook wel een network hypervisor genoemd. Een dergelijk apparaat maakt het een stuk eenvoudiger switches te configureren voor de eisen van een specifieke applicatie. Datacenterbeheerders kunnen met de technologie van Pluribus Networks dan ook flinke besparingen realiseren in zowel tijd als geld.

Pluribus verkoopt op dit moment hardwaretoepassingen in combinatie met zijn network hypervisor. Het merendeel van de omzet van de startup komt echter uit de verkoop van applicaties die bovenop deze hypervisor draaien. Het gaat hierbij om applicaties die beheerders in staat stelt alle netwerkinformatie die de hypervisor verzameld te analyseren.

Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.