Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven wil in 2017 over interconnecties beschikken

70% van de Nederlandse bedrijven wil in 2017 beschikken over interconnecties. Op dit moment beschikt zo’n 30% van de organisaties in ons land hierover. 84% van de Nederlandse bedrijven verwacht in de komende vijf jaar een multi-cloud interconnectie uit te rollen.

Dit blijkt uit onderzoek van Equinix, die het bedrijf heeft verzameld in een infographic. 56% van de Nederlandse organisaties is bekend met interconnecties. 86% geeft aan het belang hiervan te begrijpen. 20% van de bedrijven die een interconnectie hebben uitgerold geeft aan hier tenminste 10 miljoen dollar in waarde mee te hebben gecreëerd. 91% van de waarde komt voort uit omzetkansen, terwijl 43% betrekking heeft op kostenbesparingen.

Trends en obstakels stimuleren omarming van interconnecties

Verschillende factoren stimuleren de omarming van interconnecties. Hierbij spelen zowel technologietrends als technologische obstakels een rol. De belangrijkste technologietrends die Nederlandse organisaties stimuleren te kiezen voor interconnecties zijn:

  • Cybersecurity (56%)
  • Hybride cloud en cloudimplementaties (48%)
  • Mobiliteit (48%)
  • Duurzaamheid (42%)

De belangrijke technologische obstakels zijn:

  • Uptime (70%)
  • Business en IT-architectuur in silo’s (68%)
  • Kwetsbaarheid in cloud of mobiele toepassingen (52%)
  • De volwassenheid/beschikbaarheid van cloudsystemen en mobiele producten (42%)

Verschillen tussen bedrijven met en zonder interconnecties

Ook blijken de belangrijke uitdagingen en kansen voor bedrijven die wel of juist niet over interconnecties beschikken te verschillen.

Meer over
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.