<


Rittal en STULZ: pioniers worden partners

Rittal_Stulz-202103

Rittal en STULZ hebben aangekondigd dat ze per direct een wereldwijd partnerschap aangaan voor de levering op maat van de infrastructuur, advies, ondersteuning en diensten op het gebied van datacenters. Klanten zullen profiteren van one-stop IT-infrastructuuroplossingen en van een uitgebreid portfolio van premium- en precisiekoelsystemen voor middelgrote en grote datacenters.

Rittal, de toonaangevende leverancier van industriële behuizingen en IT-infrastructuur, en STULZ, de toonaangevende specialist voor datacenterkoelsystemen, zijn met onmiddellijke ingang een wereldwijd partnerschap aangegaan. Als gevolg hiervan zullen de twee erkende pioniers beter zijn uitgerust om klanten end-to-end, op maat gemaakte oplossingen aan te bieden. Het brede IT-infrastructuurportfolio van Rittal wordt nu gecombineerd met krachtige vloeistofgebaseerde koelmachines met gesloten circuit, producten voor vrije koeling, side chillers en indoor chillers van STULZ. De bijdrage van Rittal omvat IT-behuizingen, IT-koelunits en IT-voedingsoplossingen, evenals software voor datacenterbeheer en IT-systeembewaking.

Het gezamenlijke aanbod strekt zich ook uit tot wereldwijde ondersteuning en andere diensten voor de hele levenscyclus van de IT-infrastructuur. Het resultaat: datacenteroplossingen die toekomstbestendig zijn en waarvoor de investering beschermd is. Bovendien kunnen klanten zeker zijn van transparante TCO-analyse, hoge beschikbaarheid en gedegen beveiliging.

De vraag naar one-stop-datacenteroplossingen groeit. De IT-industrie evolueert snel, met nieuwe technologieën en toepassingen zoals 5G, machine learning en digitale tweelingen, in combinatie met het toenemende gebruik van videoconferenties en e-commerce. Daarom moeten bedrijven hun IT-infrastructuur in een steeds hoger tempo upgraden en uitbreiden. Ze hebben oplossingen nodig die snel kunnen worden geïmplementeerd, voldoen aan hoge internationale kwaliteits- en beveiligingsnormen en kunnen worden afgestemd op hun specifieke vereisten. Dit is precies wat Rittal en STULZ kunnen leveren, als innovators en mondiale spelers met een lange en succesvolle staat van dienst.

Toekomstbestendige IT op basis van samenwerking

De samenwerking biedt een ruime keuze aan koelopties in combinatie met de mogelijkheid om complexe IT-middelen snel en flexibel te installeren en uit te breiden. De precisiekoelingsoplossingen, waaronder vrije koeling en adiabatische technologie van STULZ, passen perfect bij de modulaire structuur van het nieuwe Rittal RiMatrix Next Generation (NG) platform. IT-beslissers kiezen en combineren racks, koelunits, voedingssystemen en IT-monitoring- en beveiligingselementen voor een oplossing op maat. De open architectuur van RiMatrix NG zorgt, in combinatie met het gedeelde advies-, ondersteunings- en serviceaanbod, dat antwoorden beschikbaar zijn voor alle mogelijke IT-scenario's, nu en in de toekomst. Dit loopt van individuele racks of containeroplossingen, via centrale datacenters en distributed edge-datacenters, tot uiterst schaalbare co-locatie-, cloud- en hyperscale datacenters.

"Rittal en STULZ zijn allebei familiebedrijven, toegewijd aan innovatie en klantgerichtheid", zegt prof. Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group. "Samen kunnen we onze klanten een nog groter portfolio van flexibele, end-to-end-datacenteroplossingen bieden."

"In samenwerking met Rittal zorgen we voor een snelle, betrouwbare implementatie van IT-systemen, gesterkt door een wendbare, wereldwijde serviceorganisatie met aanwezigheid in meer dan 120 landen", benadrukt Jürgen STULZ, Managing Director van STULZ GmbH.

Meer over
Lees ook
Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van...

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

Onlangs is de Save Energy Foundation van start gegaan. Deze Nederlandse stichting wil datacenters helpen om slimmer met energie om te gaan. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het meten en verder verbeteren van de Server Idle Coefficient (SIC) en de Data center Idle Coefficient (DcIC). De stichting doet dit via het accrediteren van partijen die op...