<


RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

Rittal-fri190466810.png

Met het IT-infrastructuurplatform RiMatrix Next Generation (NG) heeft Rittal een nieuw modulair systeem ontwikkeld voor een flexibele, veilige en snelle opbouw van computerruimten. Op basis van een open platformarchitectuur zijn wereldwijd investering zekere, individuele oplossingen te realiseren voor alle toekomstige IT-scenario's. Ongeacht of het hierbij gaat om afzonderlijke rack- of containeroplossingen, centrale computerruimten, verspreide edge-datacenters of uiterst schaalbare colocation-, cloud- en hyperscale-datacenters. Als eerste platform ter wereld ondersteunt RiMatrix NG de toepassing van OCP-gelijkstroomtechnologie in standaardomgevingen.

Bij IT-infrastructuren is verandering op dit moment een constante. De digitale transformatie brengt innovaties in een ongekende stroomversnelling. IT-verantwoordelijken weten dat zij in de toekomst steeds vaker voor nieuwe, nog onbekende uitdagingen komen te staan. Zij moeten in staat zijn zo snel mogelijk te reageren en computerruimten realiseren die een hoge investeringszekerheid en flexibiliteit bieden voor de toekomst.

Vanuit deze gedachte heeft Rittal het nieuwe IT-infrastructuurplatform RiMatrix Next Generation (NG) ontwikkeld. “Bij de ontwikkeling van het open platform hebben wij al in het basisconcept rekening gehouden met het vermogen tot aanpassing aan de meest uiteenlopende en continu veranderende eisen,” zegt Uwe Scharf, manager Business Units en Marketing bij Rittal: “Onze klanten moeten hun IT-infrastructuren sneller dan ooit tevoren afstemmen op de veranderingen, zodat bedrijfsrelevante producten en services met maximale snelheid, foutloos en continu zijn te realiseren. Als toekomstpartner willen wij hen daarbij ondersteuning bieden.” Het resultaat: een wereldwijd uniek, open platformsysteem voor een flexibele, veilige en snelle opbouw van computerruimten in alle vermogensklassen. Plus uitgebreide adviezen en services gedurende de complete IT-lifecycle.

Ongeacht of het een afzonderlijk rack betreft of dat het om containeroplossingen, centrale computerruimten, verspreide edge-datacenters of uiterst schaalbare colocation-, cloud- en hyperscale-datacenters gaat: de modulariteit en neerwaartse compatibiliteit van RiMatrix NG maken het mogelijk om afzonderlijke componenten van een infrastructuur gericht te moderniseren. Hierdoor is de computerruimte continu aan de razendsnelle technologische ontwikkelingen aan te passen. “RiMatrix NG is daardoor een buitengewoon toekomstbestendig en flexibel IT-infrastructuurplatform”, verklaart Scharf.

Alle IT-infrastructuurcomponenten in één modulair systeem

Rittal-fri20247700.jpg

Met individueel planbare modulen uit vijf functiebereiken kunnen IT-verantwoordelijken snel en eenvoudig de op hun wensen afgestemde oplossingen realiseren, bestaande uit: racks, klimatisering, voeding en stroombeveiliging alsmede IT-monitoring en -security.

De verscheidenheid aan combinaties biedt gebruikers de garantie dat er altijd een oplossing is voor hun specifieke wensen, die wereldwijd aan de lokale richtlijnen voldoet – of dit nu een oplossing is van Rittal of van een gerenommeerde en gecertificeerde partner, zoals bijvoorbeeld voor voeding en brandbeveiliging.

 

Ook voor IT-racks biedt RiMatrix NG de flexibiliteit om het omvangrijke modulaire systeem van Rittal naar behoefte en conform de eisen in het land van toepassing te gebruiken en naadloos te configureren – met de nieuwe VX IT of volledig compatibel met oudere generaties. Zo zijn de platformoplossingen schaalbaar in elke dimensie – qua afmetingen, vermogen, veiligheid en bedrijfszekerheid. Is er behoefte aan een bijzonder korte responstijd? Of bieden bestaande gebouwen onvoldoende ruimte? Dan zijn computerruimten ook met containeroplossingen te realiseren en betrouwbaar in bestaande IT-infrastructuren te integreren.

Eerste platform voor OCP-technologie

Een andere bijzonderheid: RiMatrix NG ondersteunt als eerste platform ter wereld het gebruik van OCP-componenten en gelijkstroom in standaardomgevingen. In hoge mate gestandaardiseerde gelijkstroomarchitecturen en 21"-racks in Open Compute Project (OCP) design veranderen steeds vaker in de energie-efficiënte “best practice” op het gebied van hyperscale-computerruimten. “Rittal is niet alleen een van de drijvende krachten achter het OCP-initiatief en internationaal topleverancier van OCP-racks voor hyperscales”, zegt Scharf. “Met RiMatrix NG maken wij als eerste aanbieder ter wereld een ongecompliceerde toepassing van OCP-techniek mogelijk in standaard computerruimten.” Exploitanten van computerruimten kunnen de OCP-oplossingen met behulp van RiMatrix NG-modulen en toebehoren op eenvoudige wijze in de bestaande wisselstroomarchitectuur integreren. Hierbij is het niet nodig om de complete computerruimte en bijvoorbeeld de onderbrekingsvrije voeding (UPS) om te bouwen naar gelijkstroom. “Zo bieden wij alle klanten nu ook voor afzonderlijke toepassingen een eenvoudige toegang tot de energie- en efficiëntievoordelen van deze toekomstgerichte technologie”, verklaart Scharf.

IT-Cooling

De bij RiMatrix NG geïnstalleerde IT-systemen worden nauwkeurig en bedrijfszeker in een geregeld circuit gekoeld met ventilatorsystemen, koudemiddel- of water gebaseerde oplossingen en middels continue monitoring bewaakt. Met RiMatrix NG zijn koeloplossingen naar behoefte te implementeren, van afzonderlijke racks of rijen-, en ruimteklimatisering tot veeleisende High Performance Computing (HPC) middels Direct Chip Cooling (DCC).

IT-voeding en stroombeveiliging

Met “Continuous Power & Cooling” heeft Rittal een concept ontwikkeld om een kortstondige stroomuitval gedurende een nader te definiëren tijd te overbruggen en beschadiging te voorkomen. Niet alleen van de actieve IT-componenten, maar ook van de complete infrastructuur, inclusief klimatisering. Met haar oplossingen ondersteunt Rittal de complete energieketen in IT-racks, van hoofdvoeding, centrale UPS-systemen en onderverdeling tot intelligente contactdoossystemen (Power Distribution Units).

IT-monitoring en veiligheid

Met het RiMatrix NG-platform biedt Rittal effectieve veiligheidsmaatregelen en monitoring-oplossingen, zodat IT-omgevingen altijd blijven functioneren. RiMatrix NG ondersteunt bijvoorbeeld monitoring-oplossingen zoals het bewakingssysteem Computer Multi Control III (CMC III) en de Data Center Infrastructure Management (DCIM) software. Hiervoor zijn onder andere sensoren voor het meten van de luchtvochtigheid, temperatuur, drukverschil of vandalisme beschikbaar.

Naar wens zijn omvangrijke beveiligingsconcepten te realiseren, bijvoorbeeld als basisbeveiligingsruimte in een modulaire ruimte-in-ruimte-oplossing of als hoge beschikbaarheidsruimte met nog meer veiligheid. Onafhankelijke beoordelingen zoals de certificering volgens ECB·S-regels door het European Certification Body GmbH (ECB) bevestigen de veiligheid.

Snelle projectuitvoering

RiMatrix NG werd zodanig ontworpen dat nieuwe computerruimten met maximale snelheid zijn te realiseren. Tempomakers zijn bijvoorbeeld de snelle en eenvoudige configuratie van componenten door het webgebaseerde Rittal Configuration System en de unieke 24/48-uurs leveringsservice van Rittal voor standaardproducten binnen Europa. De internationale toelatingen zorgen voor betrouwbaarheid en versnellen IT-projecten nog meer, omdat er geen tijdrovende toelatings- en testprocedures meer nodig zijn.

Adviezen gedurende de complete IT-lifecycle

Behalve systeemcomponenten ontvangen klanten van Rittal als toekomstpartner alle adviezen en services die zij tijdens de opbouw en tijdens bedrijf nodig hebben. Rittal ondersteunt de complete IT-lifecycle van een computerruimte. Tot het dienstenpakket behoren consulting voor design, planning en configuratie alsmede ondersteuning tijdens bedrijf en optimalisatie. Variabele financieringsmodellen, bijvoorbeeld leasing, vullen het productassortiment aan en maken een op de behoefte afgestemde investering mogelijk.

Meer informatie: https://www.rittal.com/rimatrix-ng/en

 

Meer over
Lees ook
Verslag DatacenterWorks Expertsessie Next Gen Koeling

Verslag DatacenterWorks Expertsessie Next Gen Koeling

Dinsdag 24 mei vond de DatacenterWorks Expertsessie Next Gen Koeling plaats in het Switch Datacenters in Woerden voor 90 bezoekers toont aan dat het onderwerp leeft. Tegelijk is tijdens de dag duidelijk geworden dat het een lastig onderwerp is waarbij het minder gaat om koeling en meer om de vraag wat er praktisch mogelijk is met de warmte die datacenters...

Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van...

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.