Restwarmte Equinix voor woningen in Frankfurt

Frankfurt Skyline

Equinix heeft bekend gemaakt dat het restwarmte  gaat leveren aan woningen in Frankfurt. Het is hiertoe een samenwerking aangegaan met woningbedrijf Vonovia, het ingenieursbedrijf AS Enterprise en financier EB-SIM. Deze samenwerking beoogt een verwarmingsnetwerk te bouwen voor de wijk Griesheim in Frankfurt.

Vanaf 2025 zullen ongeveer 1000 huishoudens kosteloos worden voorzien van overtollige warmte die wordt opgewekt door lokale Equinix-datacentra. Dit initiatief, gekoppeld aan Equinix's FR4, FR6 en FR8 locaties, helpt bij het vermijden van lokale fossiele brandstofverbranding en ondersteunt een lagere CO2-uitstoot.

Jens-Peter Feidner, Managing Director voor Duitsland bij Equinix, lichtte toe: “Dit project laat zien hoe datacenter terug kunnen geven aan hun lokale gemeenschap en is een perfect voorbeeld van de voordelen die ontstaan door samenwerking tussen overheden, investeerders, stedenbouwkundigen, woningcorporaties, verwarmingsnetwerkleveranciers en datacentrumexploitanten.”

Zogeheten heat export-projecten ofwel projecten rond restwarmte zijn een belangrijk element van Equinix’s wereldwijde duurzaamheidsinspanningen. Het bedrijf heeft al diverse initiatieven lopen in Europa, waaronder een onlangs uitgebreid stadsverwarmingsproject in Finland en een warmteherwinningssysteem in hun nieuwste datacenter in Parijs, PA10. Het systeem in Parijs zal de warmte die door klantenapparatuur van Equinix wordt geproduceerd, overbrengen naar het Plaine Saulnier stedelijke ontwikkelingsgebied en het Olympisch Aquatisch Centrum, dat tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs verschillende evenementen zal hosten. Equinix heeft toegezegd deze warmte gedurende 15 jaar kosteloos te leveren.

 

Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.