Reichle & De-Massar Turnkey Point of Presence maakt uitrol FTTH sneller en eenvoudiger

Reichle_De-Massari-030.7189-800px

Reichle & De-Massari (R&M), wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingssystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, introduceert een oplossing voor het versneld uitrollen en uitbreiden van glasvezelnetwerken. Een kant-en-klare Point of Presence (PoP)-cel voor glasvezelnetwerken bespaart wekenlange bouw- en installatiewerkzaamheden in het veld en versnelt uitrol aanzienlijk.

R&M rust het PoP-gebouw uit met alles wat nodig is om glasvezelnetwerkknooppunten te realiseren. Netwerkbeheerders en bouwbedrijven kunnen maten en materialen kiezen uit een door R&M geleverd overzicht, zonder zich bezig te hoeven houden met technische details, normen, lokale en klimatologische omstandigheden, stuklijsten of montage. Naast de levering van de afgewerkte cellen verzorgt R&M ook alle stappen van projectplanning tot inbedrijfstelling.

R&M laat de PoP-stations in Duitsland produceren en vervoert deze per dieplader naar de bouwplaats. Na aankomst hoeven de kabels en buizen  alleen nog maar uit de grond te worden getrokken, naar de kast te worden geleid en te worden aangesloten.

De PoP-stations bieden ruimte voor installatie van 4.608 tot 32.256 glasvezelkabels of poorten. De distributie-frames en -modules komen uit de R&Mfoxs- en PRIME ODF-reeksen. De stations zijn gemaakt van gewapend beton, meten negen tot 18 vierkante meter en wegen tot 30 ton. Naast racks omvat de uitrusting kabelgeleiders, stroomvoorziening, IT-systemen, airconditioning, verlichting, brandbeveiliging en beveiligingssystemen.

De praktijk wijst uit dat breedbandprojecten aanzienlijk versneld kunnen worden met behulp van de oplossingen van R&M. Meer weten? Neem contact op met Frank.vanKessel@rdm.com

Case Study: Halle

De stad Halle in Westfalen, Duitsland, liet vijf kant-en-klare PoP-stations van R&M installeren. Si

Meer over
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1