Rackspace en Digital Realty Trust ontwikkelen energie-efficiënt datacenter

servers

Rackspace en Digital Realty Trust maken bekend samen een nieuw energie-efficiënt datacenter te gaan bouwen. Het datacenter krijgt een totale vloeroppervlak van ruim 12.000 vierkante meter en een totale capaciteit van 10 megawatt. Het datacenter wordt in stappen opgeleverd.

Het datacenter wordt gebouwd op een campus van 15 hectare in het Verenigd Koninkrijk. De computerruimte wordt in fases opgezet. De eerste 6 megawatt aan capaciteit wordt naar verwachting in de eerste helft van 2015 opgeleverd. Deze capaciteit wordt verdeeld over twee data-suites.

Open Compute

De nieuwe locatie is ontworpen voor Rackspace. Het Open Compute-principe staat hierbij centraal. Het datacenter moet een hoge operationele efficiëntie, veel schaalbaarheid en een hoge mate van compatibiliteit bieden. Het datacenter kan in een later stadium worden uitgebreid naar andere gebouwen.

“Onze hosting- en clouddiensten zijn bedrijfskritisch voor onze klanten. Het is belangrijk dat hun data toegankelijk is, veilig opgeslagen is en veilig wordt beheerd. Dit stond voorop bij elke beslissing die we maakten samen met Digital Realty over het ontwerp van het datacenter. Van het minimaliseren van afval en de invloed op het milieu tijdens het bouwen tot en met het gebruiken van efficiëntere LED-verlichting en milieuvriendelijk gemaakte verf. We zijn trots dat we betrokken zijn bij de bouw van een van de groenste datacenters in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Mark Roenigk, COO van Rackspace.

Dossiers
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.