Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

1-3kVA UPS (U01S12L_U01N12L)

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Het SmartZone UPS aanbod combineert uitstekende elektrische prestaties met intelligent batterijmanagement en een lange levensduur (lithium-ion units met 97 procent efficiëntie). Panduit’s SmartZone UPS is ontwikkeld voor de continu groeiende behoefte aan betrouwbare stroomcapaciteit voor datacenters, kantoren en edge-apparatuur en is compatibel met de ENERGY STAR 2.0 EMC en veiligheidsnorm. 

Modellen en configuraties

Het rackgebaseerde SmartZone UPS-portfolio heeft een hoge betrouwbaarheid en dichtheid, werkt efficiënt en is veilig te beheren. Panduit levert verschillende modellen en configuraties voor specifieke klantbehoeften. Het aanbod bestaat uit 1-3 kVA, 5-10 kVA en 10/15/20 kVA online dubbele conversie units, uitgerust met krachtige onderhoudsvrije batterijen. Alle SmartZone UPS-units hebben een 79 mm (3.5-inch) kleurentouchscreen. Dit scherm detecteert automatisch hoe de UPS wordt geïnstalleerd, horizontaal of verticaal, en past zich daarop aan.

3-fasen UPS

Panduit’s SmartZone UPS-portfolio is speciaal ontwikkeld voor kritieke computeromgevingen, zoals datacenters en edge-installaties. Daarom is het een geïntegreerde oplossing waarop zowel meerdere externe batterijpacks (EBP) als een externe Maintenance Bypass Switch (MBS) op aan te sluiten is. Voor grote systemen is deze oplossing te configureren als een 3-fasen in/3-fasen uit hoge dichtheid UPS, of een 3-fasen in/1-fase uit hoge dichtheid UPS. Via een digitale processor biedt deze oplossing zowel een bijzonder hoge betrouwbaarheid als stroomefficiëntie en ook zelfdiagnoses en -bescherming om de systeembeschikbaarheid te maximaliseren. Verder zijn de parameters voor het opladen zelf te configureren om het gebruik en de levensduur te optimaliseren. Tevens biedt het systeem een innovatieve drietraps laadmogelijkheid om de levensduur te verlengen en snel opladen te garanderen.

Efficiënte ECO-modus

Panduit’s SmartZone UPS is handmatig te configureren om in een normale of ECO-modus te werken. De normale modus (online dubbele conversie) is de standaardinstelling, die een stabiele zuivere sinusvormige AC-output biedt en de batterij oplaadt. Als de UPS in de normale modus staat en de belasting niet kritiek is, kan men deze op de ECO-modus instellen om de efficiëntie van de geleverde stroom te verhogen.

SmartZone

Panduit’s SmartZone UPS is een intelligente oplossing, die men eenvoudig kan integreren met gangbare systemen voor de besturing en monitoring, zoals de cloud-gebaseerde DCIM-applicatie SmartZone Cloud. Deze webapplicatie kan het energieverbruik, milieudata, beveiligingscomponenten, connectiviteit van aangesloten IT-bronnen beheren, bewaken en controleren. Voor het veilig bewaken van de infrastructuur verzamelt en verwerkt de SmartZone Cloud realtime data van alle geïntegreerde systemen en verstuurt deze tijdig meldingen over mogelijke storingen. Op basis daarvan kan men risico's op een efficiënte wijze minimaliseren en dure systeemstoringen voorkomen.    

Meer informatie over onze SmartZone UPS en SmartZone Cloud oplossingen is te lezen op www.panduit.com/ups en www.panduit.com/dcim.

Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1