Panduit introduceert FlexCore Optical Distribution Frame

2022-March-Flexcore-Application-018 FAV-500 /

 

Panduit introduceert het FlexCore Optical Distribution Frame (ODF). Dat is een veelzijdige oplossing voor kabelmanagement met toegang aan de voorzijde en meer bescherming voor kritieke verbindingen. Met een intuïtieve kabelroutering vereenvoudigt en verkort de FlexCore ODF tevens het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van aansluitingen. Verder biedt deze nieuwe oplossing extra bescherming met sloten voor de standaard deuren en optionele sloten voor de behuizingen. Daarmee is een meerlaagse beveiliging te creëren wat belangrijk is als meerdere klanten toegang hebben tot zo’n distributiekast.

Modulaire configuratiemogelijkheden

De FlexCore ODF-oplossing kan tot 3.168 glasvezels per behuizing beheren, waardoor met drie modules meerdere configuraties te installeren zijn. Deze flexibiliteit biedt een grotere ontwerpvrijheid en schaalbaarheid voor het optimaliseren van de systeembeschikbaarheid en -dichtheid. In vergelijking met andere datacenterkasten is met een FlexCore ODF tot 50%* aan vloeroppervlakte te besparen. Voorzien van zijpanelen en deuren met sloten is een FlexCore ODF-oplossing volledig afgesloten en goed beveiligd.

“Nu de waarde van glasvezelverbindingen en de netwerkdichtheid toenemen, kunnen datacenterbeheerders die een grotere flexibiliteit, schaalbaarheid en security creëren, een belangrijk businessvoordeel realiseren”, zegt Stephen Morris, Panduit Senior Product Manager. "FlexCore onderscheidt zich met beter kabelmanagement, schaalbaarheid, bescherming van de glasvezels en andere beveiligingsfuncties."


Voordelen Panduit FlexCore Optical Distribution Frame

  • Intuïtieve kabelroutering voorkomt kostbare installatiefouten en verplaatsingen achteraf
  • Innovatief kabelmanagement en afsluitbare verticale deuren verkleinen de risico’s op storingen
  • Tot 3.168 glasvezels per behuizing, bij gebruik van standaard cassettes voor 24 glasvezels
  • Tot 50%* besparing aan benodigd vloeroppervlakte in datacenters
  • Vereenvoudigt en reduceert de tijd voor het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van aansluitingen
  • Cassettes met verschillende breedtes optimaliseren de rackruimte voor verschillende toepassingen
  • Patchkabels van dezelfde lengte helpen de voorraadkosten te verlagen
  • Meerlaagse beveiliging met sloten beschikbaar voor zowel 4RU-frames als ODF-deuren

Meer informatie over het FlexCore Optical Distribution Frame is te lezen op: www.panduit.com/flexcore-odf.
*Uitgaande van 4 dubbele frames (2 dubbele frames in rugzijde opstelling), conform ontwerpvoorwaarden en een specifieke configuratie.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1