OCP gaat meer werk maken van sustainability
Open Compute Project, de oorspronkelijk onder andere door Facebook, Nasa en enkele andere organisaties opgezette organisatie die open source hardware promoot, heeft besloten om van sustainability een van zijn kernactiviteiten te maken. Verduurzaming van IT zal ook tijdens de regional summit van OCP die op 19 en 20 april in Praag plaatsvindt een prominente rol innemen.
Het duurzaamheidsproject van OCP zal onder andere rapportagedoelen vaststellen, de naleving van externe regelgeving en best practices bewaken en plannen, duurzaamheids-KPI's ontwikkelen die verder gaan dan traditionele datacentermaatregelen zoals de PUE, en duurzaamheidstechnologie en routekaarten voor processen samenstellen.
De organisatie zal niet alleen een theoretisch kader rond sustainability ontwikkelen, maar tevens zorg dragen voor de technische implementatie daarvan. Op dit moment zijn er binnen de OCP al tal van duurzaamheidsinspanningen op het gebied van koelen waarbij de efficiëntie van thermisch management wordt verhoogd met op vloeistof gebaseerde koeltechnologieën zoals immersion cooling en cold plate-koeling, evenals hergebruik van warmte. Naast thermische optimalisaties, werkt men ook aan het optimaliseren van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door zowel de operatie als de bouw van datacenterfaciliteiten, en de fabricage van IT-apparatuur.
Sustainability is een van de onderwerpen die in Praag aan bod gaat komen. Zeker ook interessant voor de datacenterindustrie zijn de lezingen en presentaties die de vraag behandelen hoe voor hyperscalers ontwikkelde technologie kan worden toegepast in kleinere of enterprise-datacenters.
Lees ook
Nutanix introduceert Carbon Power Estimator
Nutanix introduceert Carbon Power Estimator om datacenters inzicht te geven in energieverbruik en CO2-voetafdruk. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de CO2-voetafdruk...
Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps
Op woensdagavond 20 september heeft DE-CIX Frankfurt een nieuw verkeersrecord gevestigd door voor het eerst de grens van 15 Terabits per seconde (Tbps) te overschrijden, met een piek van 15,29 Tbps. Ter vergelijking: in 2022 doorbrak Frankfurt de barrières van 11, 12, 13 en 14 Tbps.
NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen
Het gebruik van energieopslagsystemen ofwel Energy Storage Systems (ESS) met lithiumbatterijen neemt steeds meer toe. Daarmee groeit ook de noodzaak om dit op een verantwoorde manier te doen. In reactie hierop heeft NEN de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen PGS 37-1 ontwikkeld in samenwerking met een team van experts uit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen.