NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname

NorthC-dc_400x250

NorthC Group, het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de datacenters en de connectiviteitsdiensten van het Zwitserse Netrics. Hiermee betreedt NorthC Group de Zwitserse markt. Dit is de tweede internationale overname door NorthC Group, na de overname van IP Exchange in Duitsland, in november 2021.

De transactie omvat drie datacenters – twee in Münchenstein (nabij Basel) en een in Biel – met een totale oppervlakte van 13.000 m2, ruim 7,5 MW aan maximale IT stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreiding. De datacenters zijn onderling met elkaar verbonden via een high-speed backbone glasvezelnetwerk en hebben een sterke positie rond de regio’s Basel en Biel-Bern.

Met deze overname breidt NorthC Group haar groeiende netwerk van regionale datacenters in Noordwest-Europa verder uit en kan het bedrijf nu ook klanten bedienen die actief zijn in Zwitserland. Met de voortzettende digitale transformatie en de ontwikkeling van de cloud, IoT, AI en 5G is het bedrijf daarmee uitstekend gepositioneerd om te voorzien in de behoeften van organisaties aan hybride multi-cloudoplossingen, colocatiediensten en connectiviteitsoplossingen, allemaal dichtbij de rand van het netwerk (edge computing).

Het feit dat NorthC regionaal aanwezig is, betekent dat het bedrijf zich kan onderscheiden door een persoonlijke, klantgerichte benadering en het creëren van regionale ecosystemen dichtbij de locatie waar bedrijven werkzaam zijn en hun diensten aanbieden aan eindgebruikers. Dit vormt het fundament voor langdurige relaties met klanten. Deze overname biedt NorthC een solide platform om in Zwitserland een toonaangevend regionaal netwerk op te bouwen, vergelijkbaar met haar Nederlandse netwerk van regionale datacenters.

Alexandra Schless, CEO van NorthC: “De overname van deze drie datacenters en connectiviteitsdiensten is een belangrijke volgende stap in de Europese groeistrategie van NorthC Group, na de overname van het Duitse IPX. Wij zijn verheugd om deze activiteiten en het ervaren team te mogen verwelkomen in onze organisatie. Wij zijn van mening dat een platform van regionale datacenters met een brede geografische reikwijdte onze klanten de mogelijkheid biedt om hun redundante infrastructuur te optimaliseren en te profiteren van regionale ecosystemen. Deze overname stelt NorthC tevens in staat om voort te bouwen op enerzijds de uitgebreide glasvezelinfrastructuur en anderzijds de bestaande drie datacenters te integreren in NorthC. Verdere synergie tussen de datacenters in Zwitserland en de rest van de NorthC-organisatie zal zowel voor onze klanten als ook voor de hele groep mogelijkheden bieden voor uitbreiding en optimalisatie van ons dienstenportfolio.”

De voltooiing van deze overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. NorthC werd geadviseerd door Greenhill, dat optrad als M&A-adviseur. Hogan Lovells en Prager Dreifuss fungeerden als juridisch adviseurs bij de transactie.

Lees ook
Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.