Nieuwe NEN 4010 beschikbaar

nen-logo500300 Op 13 oktober is de nieuwe NEN 4010:2020 ‘Elektrische installaties voor laagspanning - Eisen voor de algemene Nederlandse installatiepraktijk’ verschenen. Deze norm is gebaseerd op Nederlandse omstandigheden en de algemene Nederlandse installatiepraktijk. De norm staat ook bekend als de betere leesbare versie van NEN 1010.

NEN 4010 is beter leesbaar door het gebruiken van tabellen, de informatie anders te rangschikken en taal te gebruiken die ook op de werkvloer wordt gehanteerd. De norm is vooral interessant ontwerpers en installateurs die de meest voorkomende werkzaamheden aan elektrische installaties voor laagspanning verrichten en inspecteurs.

Wilt u werken volgens de nieuwe NEN 4010? Dat kan!

Waarom een NEN 4010? NEN 4010 is een beter leesbare versie van NEN 1010 Waarom is dat nodig? Installateurs die met NEN 1010 werken, vinden deze lastig leesbaar en moeilijk te begrijpen. NEN 4010 is beter leesbaar door gebruik van tabellen, de informatie anders te rangschikken en taal te gebruiken die ook op de werkvloer wordt gehanteerd. Ook zijn keuzes gemaakt uit de verschillende oplossingen die NEN 1010 biedt.

NEN 4010 Eisen voor de algemene Nederlandse installatiepraktijk

Het doel van deze norm is de Nederlandse en Europese eisen voor elektrische installaties voor laagspanning voor de gebruikers in de elektrotechnische bedrijfstak toegankelijk te maken. Toegankelijker door alleen die eisen uit NEN 1010 voor de meest voorkomende typen elektrische installaties in Nederland op te nemen.

(bron: NEN)

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.