Mogelijke terugkeer van UK in het Europese Horizon-programma positief voor datacenteronderzoek

cluster4-digital_0-Horizon

 

 

In een belangrijke ontwikkeling voor onderzoek gericht op datacenters, zullen het Verenigd Koninkrijk en de EU naar verwachting binnenkort de terugkeer van de UK in het Europese Horizon-onderzoeksprogramma aankondigen. Dat meldt onder andere website eeNews Europe.

Deze beslissing zal naar verwachting nieuwe wegen openen voor samenwerking en innovatie op het gebied van datacenters, waarbij experts uit heel Europa worden samengebracht om de uitdagingen en kansen in deze markt aan te pakken.

Het Europese Horizon-onderzoeksprogramma staat bekend om het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking en het financieren van onderzoeksprojecten in verschillende wetenschappelijke disciplines. Door opnieuw deel te nemen aan dit programma willen de EU en de UK hun onderzoekscapaciteiten verbeteren en hun positie op het gebied van datacentertechnologie en -beheer versterken. Voor de Brexit waren talloze Britse wetenschappers en onderzoekers betrokken bij Horizon-projecten. Als gevolg van de Brexit stopte deze deelname echter.

Onderzoek naar datacenters speelt een belangrijke in het Europese Horizon-programma. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de cruciale roil die datacenters spelen in de digitale economie en het voldoen aan de groeiende vraag naar cloud computing, opslag en verwerkingskracht.

Meer over
Lees ook
Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Governance...

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact van...