Minkels lanceert modulaire Busbar systemen met Smart Tap-off Boxes

Minkels Busbar System installed on top off Cold Corridor

Leverancier van datacenteroplossingen Minkels lanceert de modulaire Busbar systemen. De systemen zijn uitgerust Smart Tap-off Boxes en en kunnen naadloos worden geïntegreerd met Cold Corridor. De Busbar systemen kunnen worden aangepast op de klantspecifieke Cold Corridor inrichting in datacenters.

Het geïntegreerde Busbar Systeem is geschikt voor datacenter stroomverdeling met vermogens variërend van 160 ampère (A) tot 1.000 A. Het systeem is geschikt voor zowel grote als middelgrote datacenters. De oplossing is oorspronkelijk ontwikkeld door Minkels’ moederorganisatie Legrand. De oplossing is bedoeld als een veilig en gestructureerd alternatief voor stroomverdeling middels traditionele bekabeling.

Smart Tap-off Boxes

De bijbehorende Smart Tap-off Boxes bieden gebruikers de mogelijkheid om op een flexibele manier een power grid in het datacenter in te richten. “In tegenstelling tot veel andere systemen in de markt, is dit UPS systeem volledig modulair en specifiek ontwikkeld voor datacenters,” zegt Jules Sommers, Product Manager bij Minkels. “Niet alleen op rackniveau, maar ook op Cold Corridor level. Dat geeft gebruikers de mogelijkheid om - geïntegreerd met de inzet van Cold Corridors - op elke gewenste positie bij een busbar een server rack of rack clusters aan te sluiten en uit te breiden, op het moment van behoefte en aangepast aan de dan geldende specificaties. Die flexibiliteit en de compatibiliteit met Cold Corridors is belangrijk om aan dynamische en evoluerende stroombehoeften in het datacenter tegemoet te komen.”

Het Busbar systeem is uitgerust met een Smart Meter voor het accuraat monitoren van het energieverbruik. De Smart Meter is compatibel met VariconPower Rack PDU’s en Varicontrol-C cable distribution panel measurement. Het meetsysteem kan door gebruikers worden uitgebreid met extra functionaliteiten. Denk hierbij aan het uitlezen van temperatuur en de status van zekeringen, inclusief alarmmeldingen. De Smart Meter kan worden geïntegreerd in een Tap-off Box, of extern worden geplaatst.

Elektronica en stroomverdeling

“Het voordeel van deze Smart Meter is dat elektronica en stroomverdeling volledig te scheiden zijn,” zegt Sommers. “Dat zorgt enerzijds voor een compactere Tap-off Box, maar het levert vooral ook voordeel bij onderhoud en vervanging. Een Smart Meter buiten een Tap-off Box geplaatst, resulteert in compactere Tap-off Boxes en een onderhoud- en vervangingsvriendelijke set-up waarbij stroom niet onderbroken wordt en de continuïteit van een datacenter gewaarborgd blijft.”

Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland heeft samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een document gepubliceerd waarin gedeelde prioriteiten voor een robuuste Europese energie-infrastructuur worden belicht.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.