Markt voor UPS systemen groeit tot 2020

De wereldwijde markt voor Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen groeit de komende jaren. Naar verwachting is de markt tot 2020 goed voor een omzet van 5,52 miljard dollar, met een samengestelde groei op jaarbasis van 6,52%.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Research and Markets. Ondanks de populariteit van de cloud blijven bedrijven eigen datacenters bouwen. Het is voor organisaties van groot belang dat deze datacenters beschikbaar blijven, ook het moment dat een stroomstoring zich voordoet. Dit zorgt voor meer vraag naar UPS systemen.

Gebrek aan goed opgeleid personeel

Research and Markets ziet echter ook problemen ontstaan op de UPS markt. Zo is er een gebrek aan goed opgeleid personeel om de systemen te beheren. Ook aan onderhoudspersoneel is een gebrek, terwijl zij noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van regelmatige controles van en onderhoud aan UPS systemen.

Noord-Amerika was in 2014 de grootste afzetmarkt voor UPS systemen. Naar verwachting houdt de regio deze positie de komende jaren in handen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
'Data-opslag in de VS is minder populair door onthullingen over NSA-spionage'

'Data-opslag in de VS is minder populair door onthullingen over NSA-spionage'

Goed nieuws voor datacenterbeheerders en -eigenaren. IT-beslissingsnemers in zowel Canada als het Verenigd Koninkrijk blijken massaal te overwegen hun data niet langer in de Verenigde Staten op te slaan. Zij reageren hiermee op de spionagepraktijken van de NSA die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen. Dit blijkt uit onderzoek van Peer 1 H1