Leaseweb gecertificeerd volgens Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP)

Leaseweb-300

Leaseweb, een toonaangevende leverancier van clouddiensten en Infrastructure as a Service (IaaS), heeft bekendgemaakt dat ze de certificering van het Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP) heeft verkregen. De certificering bevestigt de naleving van duurzaamheidsnormen door Leaseweb en haar rol in de ondersteuning van de doelen van de Europese Green Deal.

De certificering toont aan dat Leaseweb voldoet aan strenge branchenormen voor energie-efficiëntie, recycling en duurzaamheid in haar datacenters. Deze prestatie vormt een nieuwe benchmark in het kader van de inzet van het bedrijf voor milieuverantwoordelijkheid en onderstreept het belang van duurzame digitale infrastructuur als onderdeel van een klimaatneutraal Europa tegen 2050.

'Leaseweb zet zich in om deze wereld te behouden voor huidige en toekomstige generaties,' aldus Pieter Dijkhuis, Chief Financial Officer van Leaseweb. 'Dat betekent zinvolle actie ondernemen op alle gebieden van ons bedrijf – en wel nu en continu. Van de koelsystemen in onze datacenters en het recyclen van IT-apparatuur tot het terugdringen van ons energieverbruik – we blijven nieuwe manieren zoeken en implementeren, om groen computergebruik een stap dichterbij te brengen. Verder richten we ons op het aanbieden van cloudplatforms, waarmee onze klanten workloads kunnen combineren en het gebruik van onze apparatuur op een energiezuinigere manier kunnen optimaliseren.'

Als wereldwijd actieve organisatie heeft Leaseweb zich ten doel gesteld om in 2025 te werken met 90% hernieuwbare energie en gerecyclede materialen. Leaseweb stelt haar community van datacenters zorgvuldig samen. Zo selecteren we alleen datacenters met de beste Power Usage Effectiveness (PUE) - een maatstaf die helpt bij het bepalen van de energie-efficiëntie van een datacenter - die bovendien kunnen garanderen dat ze zich inzetten om hun stroomverbruik actief te verminderen en groene energie inkopen uit lokale bronnen.

Waar mogelijk gebruikt Leaseweb groene stroom om de impact op het milieu te minimaliseren. Zo draaien de datacenters van Leaseweb in Montreal 100% op energie uit waterkracht, terwijl de datacenters in Nederland met adiabatische koeling werken. Dit proces vermindert warmte en reguleert de temperatuur op een natuurlijke manier: door water te laten verdampen wordt warmte afgevoerd en tegelijkertijd de lucht bevochtigd en gekoeld.

De CNDCP-certificering is niet alleen een erkenning van de huidige milieuvriendelijke praktijken van Leaseweb, maar ook van haar commitment om zich de komende vijf jaar, tot de volgende audit, te blijven richten op duurzaamheid. Het Green Deal-certificaat wordt individueel verstrekt voor de activiteiten van het bedrijf in zowel Duitsland als Nederland.

'Deze prestatie betekent een nieuwe mijlpaal voor Leaseweb en voor onze branche. Met het verkrijgen van de CNDCP-certificering laten we zien dat we technologische innovatie kunnen stimuleren en tegelijkertijd prioriteit kunnen geven aan duurzaamheid. Als deelnemer aan het CNDCP zijn we er trots op te kunnen bijdragen aan het ambitieuze doel van de Europese Green Deal om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken,' concludeerde Dijkhuis.

Ga voor meer informatie over de inzet van Leaseweb voor duurzaamheid naar: https://www.leaseweb.com/about/our-commitment-sustainability 

Lees ook
Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Het Europese Investeringsfonds (EIF) heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een privaat fonds dat zich richt op het terugdringen van energieverspilling in onder andere datacenters en andere faciliteiten die veel energie gebruiken. Deze investering is onderdeel van de bredere inspanningen van de EU om duurzaamheid in de energiesector te bevorderen.

Provincie Noord-Holland publiceert nieuwe richtlijnen voor datacenters

Provincie Noord-Holland publiceert nieuwe richtlijnen voor datacenters

In een tijdperk waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, heeft de provincie Noord-Holland een belangrijke stap gezet in het sturen van de ontwikkeling en vestiging van datacenters. Recentelijk heeft de provincie nieuwe richtlijnen gepubliceerd die gericht zijn op het verduurzamen en innoveren van deze faciliteiten. Deze...