KPN opent op 7 juli haar Tier IV datacenter in Eindhoven

Datacenter

KPN opent binnenkort het eerste Tier IV datacenter in Nederland. Het datacenter op 7 juli geopend op de High Tech Campus in Eindhoven.

Het bedrijf gaat in het datacenter servers van klanten onderbrengen. De Tier IV normering van het datacenter biedt klanten een grote mate van zekerheid over de beschikbaarheid van de locatie.

Het datacenter maakt voor honderd procent gebruik van duurzame energie. Voor koeling wordt gebruik gemaakt van de warmtering die al langer op de High Tech Campus in Eindhoven aanwezig is. De restwarmte van het datacenter wordt via deze ring naar andere gebouwen op de campus afgevoerd. Het datacenter is hierdoor CO2 negatief.

Meer over
Lees ook
RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.