Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaramen-Bright Acces_LF37723-bewerkt-400325.

Janarthanan  Sundaram (42) is medeoprichter en managing director van Bright Access en Projectbureau Glasvezel. Bright Access is leverancier van zakelijk glasvezel op bedrijventerreinen met een heldere ambitie: de grootste in z’n soort worden. Met een achtergrond en studie (University of Twente) in techniek en een continu streven naar innovatie en groei, staat hij aan de basis van het succes van zijn bedrijf.

Naast zijn werkzaamheden voor Bright Access zet Sundaram zich op verschillende manieren in voor maatschappelijke organisaties en doelen. Zo is hij toezichthouder bij zowel een grote onderwijsinstelling als bij een regionale woningstichting. In het recente verleden hield hij zich bezig met het vergroten van kansen en het bevorderen van diversiteit in de politiek. In al zijn functies hanteert Sundaram het principe van het zoeken van samenwerking en het voeren van de dialoog.

De Fiber Carrier Association (FCA) werd opgericht in maart 2016 om de eigenaren van glasvezelnetwerken te ondersteunen en te adviseren op basis van trends uit binnen- en buitenland. De FCA spreekt met alle stakeholders in de glasvezelketen en vervult daarmee de rol van katalysator richting de (lokale) overheid, het bedrijfsleven en alle andere betrokken partijen.

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”, aldus Sundaram.

Lees ook
Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, maakt bekend dat Alexandre Golisano (35) op 1 november start als nieuwe Nederlandse Country President. Hij volgt hiermee Debby Slofstra op die de afgelopen jaren het bedrijf heeft geholpen bij de groei en verduurzaming van het bedrijf.

Bright Access ondersteunt oproep FCA

Bright Access ondersteunt oproep FCA

Samenwerking tussen aanbieders, technologische innovaties en het nemen van meer verantwoordelijkheid door opdrachtgevers: deze door de Fiber Carrier Association aangedragen oplossingen voor het landelijke probleem rondom misstanden bij aanleg van glasvezel worden ondersteund door Bright Access.

Nieuw wereldrecord van 41Tbit/s voor onderzeese optische transmissie

Nieuw wereldrecord van 41Tbit/s voor onderzeese optische transmissie

Nokia Bell Labs en Alcatel Submarine Networks (ASN), een dochteronderneming van Nokia, hebben een nieuw wereldrecord gevestigd op het gebied van onderzeese optische transmissie. De bedrijven behaalden een netto doorvoersnelheid van 41 Tbit/s over een afstand van 291 km met behulp van een C-band onversterkt transmissiesysteem.