Intel stoot Data Center Solutions Group af

taylor-vick-aWslrFhs1w4-unsplash-2

 

Als onderdeel van zijn IDM 2.0-strategie heeft Intel besloten zijn Data Center Solutions Group (DSG) af te stoten. Overnemende partij is Mitac uit Taiwan. IDM staat voor Integrated Device Manufacturer. Deze strategie betekent in de praktijk dat het Californische concern alle niet-kernactiviteiten afstoot.

Hoewel Intel geen dominante positie had op de totale hardwaremarkt voor datacenter-apparatuur (servers, switches en dergelijke), beschikte het bedrijf over een redelijk uitgebreid productassortiment. Ook beschikt men over redelijk veel reference designs voor datacenterapparatuur.

Mitac is een aanbieder van edge-to-cloud IT-oplossingen. Het bedrijf is al heel wat jaren een Original Device Manufacturer (ODM) partner van DSG. Door de overname van DSG kan het Taiwanese concern nu systemen produceren en op de markt brengen op basis van de referentie-ontwerpen van Intel.

Nadat Pat Gelsinger CEO van Intel werd, verliet het bedrijf een aantal markten. Daaronder bevinden zich 3D NAND-geheugens en SSD-activiteiten, de Optane SSD-activiteiten, modems voor notebook en nu dus ook datacenterapparatuur. Dit maakt deel uit van een bredere inspanning van het bedrijf om zich te concentreren op minder kernactiviteiten, waar Intel meer controle over heeft en waar het concern een betere winstgevendheid verwacht.

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1

Ampere stelt datacenters voor stevige uitdagingen

Ampere stelt datacenters voor stevige uitdagingen

Datacenters die via de eigen IT-afdeling of van klanten servers binnen krijgen die gebruik maken van de nieuwste zogeheten datacenter-processoren, dienen zich voor te bereiden op mogelijke problemen.