<


Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

iXora-HRM-10X Side view-800

 

Na succesvolle previews tijdens de Next-Gen Datacenter Cooling Summit (Woerden, Nederland) en Slush 2021 (Helsinki, Finland), onthult iXora officieel haar tweede concept model. De HRM-10X is gebaseerd op dezelfde techniek als de eerdere HRM-3X. Op basis van feedback zijn de cassettes aangepast om het aantal servers per rack te verhogen. Verdere toegevoegde functies zorgen voor een toename in het gebruiksgemak bij installatie en onderhoud.

Vincent Beek, commercieel directeur: "De markt voor servers die minder dan één kilowatt gebruiken is enorm. Om die markt over te slaan zou zonde zijn. De HRM-10X is uitgerust met tien cassettes om tien standaard servers te kunnen huisvesten en brengt daarmee de capaciteit voor een standaard 19"-rack (50 eenheden hoog) omhoog naar 50 immersive servers."

Waar hedendaagse datacenters gemiddeld een koelingscapaciteit van 10 kilowatt per rack kunnen leveren, bieden zowel de HRM-3X als HRM-10X een verhoging van die capaciteit tot wel 600%. Daarnaast dalen de kosten voor nieuwbouw met minimaal 20%.

Met de HRM-10X introduceert iXora de optie om gebruik te maken van gestandaardiseerde verwisselbare media voor opslag en communicatie componenten. Hieronder vallen netwerkkaarten conform de Open Compute Platform standaard (OCP NIC 3.0) en de gebruikelijke 2.5" SSDs of

harde schijven. Vincent Houwert, technisch directeur: "Gedurende de levensduur van een server worden de meeste werkzaamheden verricht aan dit type onderdelen. Door deze buiten de vloeistof te plaatsen en "hot swappable" te maken wordt onderhoud gemakkelijker gemaakt."

De visie van iXora is om datacenters duurzamer te maken en de CO2-voetafdruk van datacenters te verkleinen door immersive koeling praktisch bruikbaar te maken voor alledaags gebruik. De introductie van de HRM-10X haalt de laatste bezwaren van datacenter managers en engineers weg.

Over iXora

iXora is ontwikkelaar en fabrikant van next-generation elektronica en koeltechniek, gevestigd in Ede. Oprichters Job Witteman, Vincent Houwert en Vincent Beek hebben begin 2021 besloten de focus te leggen op datacenter oplossingen voor 19"-racks. De missie van het bedrijf is het ontwikkelen van duurzame en zuinige producten om bij te dragen aan de klimaatdoelen. Voor meer informatie over iXora, bezoek: www.ixora.eu

iXora en CES'22

iXora is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gekozen om als een van de top-tech startups Nederland te vertegenwoordigen op het Eureka paviljoen tijdens de CES'22 in Las Vegas (4-8 januari). Aldaar zal iXora haar concept tonen en uitleg geven aan geïnteresseerde investeerders, afnemers, pers en anderen.

Over Immersive Cooling

Immersive Cooling (Dompel koeling) is een techniek om elektronica te koelen door deze geheel onder te dompelen in een niet-geleidende (dielectric) vloeistof. Vloeistof is 1200x meer efficiënt om warmte af te voeren dan lucht wat resulteert in aanzienlijk effectievere koelmethoden.

Er zijn geen ventilatoren, pompen of andere mechanische componenten benodigd wat een besparing oplevert qua energieverbruik, onderhoudskosten en het geluid wegneemt. Datacenters kunnen meer dan 50% energie besparen met deze techniek. Het restproduct, warmte, is direct bruikbaar voor stadsverwarming aangezien de temperatuur hoger ligt dan bij luchtkoeling.

 

 

 

Lees ook
Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van...

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.

Alles wat u altijd al wilde weten over nextgen koeling

Alles wat u altijd al wilde weten over nextgen koeling

Ik kan mij nog goed herinneren hoe een flink aantal jaren terug de eerste editie van IT Room Infra - inmiddels IT Infra geheten - van start ging. Een kleine groep bedrijven presenteerde zich tijdens dit event nog wat onwennig aan het grote datacenter- en ICT-publiek. Wie had toen kunnen bedenken hoe belangrijk hun tak van sport een paar jaar later zou...