<


Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

iXora-HRM-10X Side view-800

 

Na succesvolle previews tijdens de Next-Gen Datacenter Cooling Summit (Woerden, Nederland) en Slush 2021 (Helsinki, Finland), onthult iXora officieel haar tweede concept model. De HRM-10X is gebaseerd op dezelfde techniek als de eerdere HRM-3X. Op basis van feedback zijn de cassettes aangepast om het aantal servers per rack te verhogen. Verdere toegevoegde functies zorgen voor een toename in het gebruiksgemak bij installatie en onderhoud.

Vincent Beek, commercieel directeur: "De markt voor servers die minder dan één kilowatt gebruiken is enorm. Om die markt over te slaan zou zonde zijn. De HRM-10X is uitgerust met tien cassettes om tien standaard servers te kunnen huisvesten en brengt daarmee de capaciteit voor een standaard 19"-rack (50 eenheden hoog) omhoog naar 50 immersive servers."

Waar hedendaagse datacenters gemiddeld een koelingscapaciteit van 10 kilowatt per rack kunnen leveren, bieden zowel de HRM-3X als HRM-10X een verhoging van die capaciteit tot wel 600%. Daarnaast dalen de kosten voor nieuwbouw met minimaal 20%.

Met de HRM-10X introduceert iXora de optie om gebruik te maken van gestandaardiseerde verwisselbare media voor opslag en communicatie componenten. Hieronder vallen netwerkkaarten conform de Open Compute Platform standaard (OCP NIC 3.0) en de gebruikelijke 2.5" SSDs of

harde schijven. Vincent Houwert, technisch directeur: "Gedurende de levensduur van een server worden de meeste werkzaamheden verricht aan dit type onderdelen. Door deze buiten de vloeistof te plaatsen en "hot swappable" te maken wordt onderhoud gemakkelijker gemaakt."

De visie van iXora is om datacenters duurzamer te maken en de CO2-voetafdruk van datacenters te verkleinen door immersive koeling praktisch bruikbaar te maken voor alledaags gebruik. De introductie van de HRM-10X haalt de laatste bezwaren van datacenter managers en engineers weg.

Over iXora

iXora is ontwikkelaar en fabrikant van next-generation elektronica en koeltechniek, gevestigd in Ede. Oprichters Job Witteman, Vincent Houwert en Vincent Beek hebben begin 2021 besloten de focus te leggen op datacenter oplossingen voor 19"-racks. De missie van het bedrijf is het ontwikkelen van duurzame en zuinige producten om bij te dragen aan de klimaatdoelen. Voor meer informatie over iXora, bezoek: www.ixora.eu

iXora en CES'22

iXora is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gekozen om als een van de top-tech startups Nederland te vertegenwoordigen op het Eureka paviljoen tijdens de CES'22 in Las Vegas (4-8 januari). Aldaar zal iXora haar concept tonen en uitleg geven aan geïnteresseerde investeerders, afnemers, pers en anderen.

Over Immersive Cooling

Immersive Cooling (Dompel koeling) is een techniek om elektronica te koelen door deze geheel onder te dompelen in een niet-geleidende (dielectric) vloeistof. Vloeistof is 1200x meer efficiënt om warmte af te voeren dan lucht wat resulteert in aanzienlijk effectievere koelmethoden.

Er zijn geen ventilatoren, pompen of andere mechanische componenten benodigd wat een besparing oplevert qua energieverbruik, onderhoudskosten en het geluid wegneemt. Datacenters kunnen meer dan 50% energie besparen met deze techniek. Het restproduct, warmte, is direct bruikbaar voor stadsverwarming aangezien de temperatuur hoger ligt dan bij luchtkoeling.

 

 

 

Lees ook
Europese strategie voor ruimtevaart en veiligheid vereist groot aantal nieuwe edge- en andere faciliteiten

Europese strategie voor ruimtevaart en veiligheid vereist groot aantal nieuwe edge- en andere faciliteiten

De Europese Commissie heeft onlangs de allereerste EU-ruimtestrategie voor security en defensie ontwikkeld. Dit is een reactie op de identificatie van de ruimte als een strategisch domein in het Europese Strategisch Kompas. Realiseren van de plannen die in deze strategie naar voren komen, is goed nieuws voor de ontwikkelaars en toeleveranciers van datacenters...

Observability in het DataCenter netwerk

Observability in het DataCenter netwerk

De mogelijkheid om problemen in datacenters te voorkomen, te diagnosticeren en op te lossen is essentieel om een soepele werking te garanderen, downtime te beperken en een voorsprong op de concurrentie te behouden. Dit is waar “observability” en packet capturing om de hoek komen kijken.

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse fabriek voor recycling lithium-ion batterijen

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse fabriek voor recycling lithium-ion batterijen

Als alles goed gaat, beschikt Nederland nog dit jaar over een eigen installatie voor het recyclen van lithium-ion batterijen. Dat meldt Technisch Weekblad. Daarmee wordt het ecosysteem rond energieopslag in ons land verder uitgebreid. Tot nu toe worden ingenomen batterijen veelal naar het buitenland gestuurd voor recycling. Een nieuwe installatie in...