Ierse Suretank en Hanley Energy gaan modulaire datacenters ontwikkelen

Het Ierse Suretank en eveneens Ierse Hanley Energy gaan zich richten op de productie van modulaire datacenters. De bedrijven hebben hiervoor een partnership gesloten.

Suretank is een Ierse fabrikant van zogeheten ‘Cargo Carrying Units’ voor de offshore olie- en gasindustrie. In deze containers kunnen bedrijven allerlei apparaten en goederen opslaan die zij nodig hebben voor werkzaamheden. De containers hebben standaard maten en kunnen hierdoor eenvoudig op schepen, goederentreinen en vrachtwagens worden geplaatst.

Op maat gemaakte energiemanagementoplossingen

Hanley Energy is een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen, leveren, installeren en ondersteunen van op maat gemaakte energiemanagementoplossingen voor kritieke toepassingen. Het bedrijf richt zich met deze producten op uiteenlopende markten en helpt bedrijven energiekosten terug te dringen en de beschikbaarheid van kritieke systemen te bewaken.

Samen willen de bedrijven zich gaan richten op de productie van modulaire datacenters. Wat de bedrijven precies van plan zijn is nog onduidelijk. Gezien de achtergrond van Suretank ligt het echter voor de hand dat de bedrijven modulaire datacentercontainers willen ontwikkelen.

suretank-hanley-energy
Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1