Google sluit megadeal voor duurzame energie

windmolens

Google maakt bekend contracten te hebben afgesloten voor 842 megawatts aan duurzame energie. De energie wordt gebruikt om dat datacenters van het bedrijf aan te drijven.

De Amerikaanse IT-gigant claimt dat het gaat om de grootste aankoop van duurzame energie van een niet-nutsbedrijf ooit. Het gaat om zowel windenergie als zonne-energie. De totale hoeveelheid duurzame energie die het bedrijf afneemt komt hiermee uit op ruim 2 gigawatts.

Zes deals

Het bedrijf heeft in totaal zes verschillende deals gesloten, waarvan vier in de Verenigde Staten, één in Chili en één in Zweden. Het bedrijf koopt:

  • 61 megawatts in de VS van Duke Energy
  • 200 megawatts in de VS van RES Americas
  • 200 megawatts in de VS van EDF Renewable Energy
  • 225 megawatts in de VS van Invenergy
  • 80 megawatts in Chili van Acciona Energia
  • 76 megawatts in Zweden van Eolus Vind

Het gaat om langetermijncontracten die een looptijd hebben van 10 tot 20 jaar. Google stelt met de contracten niet alleen de impact op het milieu van haar bedrijfsvoering terug te dringen, maar zich ook voor langere tijd te verzekeren van energieleveranties tegen een aantrekkelijk tarief.

Dossiers
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie-afnemers...

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.