Gedragscode Veilig Aanleg Data- en Telecomnetwerken van kracht

gedragscode aanleg data en telecomnetwerken

 

Voor datacenters zijn telecomnetwerken essentieel. Daarom breiden zij voortdurend de connectiviteit uit en upgraden zij hun netwerken. Volgens branchevereniging Techniek Nederland staat de veiligheid in data- en telecomnetwerken de laatste jaren echter onder druk.

De bij de bouw betrokken branches hebben daarom een Gedragscode Netwerkveiligheid Data en Telecom opgesteld. De brancheverenigingen Techniek Nederland en NLconnect organiseerde eerder deze maand een bijeenkomst om deze gedragscode formeel te ondertekenen.

De ondertekenaars gaan meer samenwerken om ongelukken bij de aanleg van telecom- en datanetwerken te voorkomen. De veiligheidsprestaties van projecten worden bovendien voortaan gemeten. Daarnaast zal veilig werken een belangrijk onderdeel van de training en opleiding worden.

Behalve Techniek Nederland zetten ook de infrabedrijven Allinq, Baas, BAM, Circet, Van Gelder, Siers, Spie en VolkerWessels Telecom hun handtekening onder de code. CEO Wim Beukers van Allinq is voorzitter van de stuurgroep die de Gedragscode opstelde. Beukers: “Veiligheid wordt hiermee stevig verankerd in de bedrijfscultuur. Samen met opdrachtgevers nemen we daarvoor verantwoordelijkheid. Uniformering van regels, voorschriften en veiligheidsmiddelen gaat daarbij helpen.

De Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken heeft veel overeenkomsten met de gedragscodes voor de bouw- en energiebranche. Met die branches hebben de opstellers dan ook veel overleg gevoerd. Zij verwachten dat ook telecom-operators en andere aannemers de gedragscode op korte termijn zullen onderschrijven.

 

De gedragscode kan hier worden gedownload.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.