Eurofiber neemt Lumos in Frankrijk over

Eurofiber-logo2020

Eurofiber heeft aangekondigd een bindende overeenkomst te hebben getekend voor de overname van Lumos, een Frans glasvezelnetwerkbedrijf in Nantes, Frankrijk. Na de overname van Eurafibre, ATE en Eura DC in november 2019, versnelt Eurofiber zijn Franse groeistrategie met deze overname en met het plan om zijn netwerk footprint verder uit te breiden naar ten minste 25 steden in Frankrijk in 2025.

De afronding van de overname van Lumos is afhankelijk van de goedkeuring van het Ministerie van Economische Zaken en Financiën, en zal naar verwachting begin 2021 plaatsvinden. Lumos is een toonaangevende aanbieder op het gebied van B2B-infrastructuur, gevestigd in Nantes. Het bedrijf heeft 70 kilometer glasvezelnetwerk in het gebied van Nantes aangelegd, met points of presence (POPs) in zowel Nantes als Parijs. De medewerkers van Lumos, en zowel Vincent Morio (CEO) en CTO Ghislain Phu, blijven bij het bedrijf.

Vincent Morio: 'Voor ons betekent de krachtenbundeling met Eurofiber een boost voor onze groei om een toonaangevende connectiviteitsprovider in de regio Nantes te worden, met een hoogwaardig glasvezelnetwerk en uitstekende verbindingen binnen West-Europa. Mijn team en ik zijn erg blij om onze reis voort te zetten als onderdeel van de Eurofiber Groep.'

Franse groeistrategie

Eurofiber is van plan de groei van Lumos te versnellen door het netwerk verder uit te breiden en de marktbenadering te verruimen naar het bredere FTTx-segment, in lijn met het open access model van Eurofiber. Eurofiber CEO Alex Goldblum: 'We zijn verheugd de krachten te bundelen met Lumos, dat een vliegende start heeft gemaakt en nu al een uitstekende reputatie heeft. De acquisitie van deze onderneming is een volgende stap in de realisatie van onze Franse groeistrategie. Sinds november 2019 zijn we al sterk vertegenwoordigd in Lille en met deze overname breiden we uit naar het grootstedelijk gebied van Nantes. Het is ons doel om ons netwerk verder uit te breiden naar andere gebieden in Frankrijk, en we verwachten dat Eurofiber in 2025 in ten minste 25 Franse steden actief zal zijn.'

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.