Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

datacenter persoon

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Voorheen bood Equinix ondersteuning voor vloeistof-naar-lucht koeling door middel van in-rack warmtewisselaars. Met deze aankondiging kunnen meer bedrijven gebruik maken van koeltechnologieën voor hardware met hoge dichtheid. Equinix hanteert daarbij een leverancier-neutrale benadering, waardoor klanten hun voorkeur voor hardwareleveranciers kunnen behouden.

Belangrijke locaties die ondersteuning bieden voor direct-naar-chip vloeistofkoeling zijn onder meer Londen, Silicon Valley, Singapore en Washington DC. Volgens Business Insider zal de eerste faciliteit die deze nieuwe technologie huisvest, klaar zijn in het eerste kwartaal van 2024.

In februari 2023 maakte Equinix bekend dat het bedrijf ZutaCore's vloeistofkoelsystemen een jaar lang had getest in haar innovatiecentrum. In juni 2022 installeerde het bedrijf enkele van deze twee-fasen technologie in live servers voor haar Metal infrastructuur-als-een-service aanbod. Een rack vol operationele twee-fasen koeling was op dat moment al zes maanden stabiel in haar NY5 datacenter in Secaucus, New Jersey.

Vloeistofkoeling stond ook centraal in de ontwikkeling van de Open19 V2-specificatie. Het doel van het Open19-project, dat onder de Linux Foundation valt, was het creëren van een open standaard die in elk 19 inch rack past voor servers, opslag en netwerken. Dit project stelt bedrijven in staat hardware van diverse leveranciers efficiënt en duurzaam te gebruiken in elke datacenteromgeving.

Direct-naar-chip koeling werkt met een koude plaat die bovenop de chip in de server zit. Vloeistof loopt door deze plaat en voert warmte af van de chip. Servers met direct-naar-chip koeling kunnen worden geïnstalleerd in standaard IT-kasten.

 

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.