Equinix en Crosslake Fibre leggen nieuwe onderzeese kabel tussen Londen en Parijs

100315_Equinix

Equinix, Inc. en Crosslake Fibre, een vooraanstaande leverancier van netwerkdiensten, hebben kenbaar gemaakt dat CrossChannel Fibre, een nieuw internationaal glasvezelproject, de datacenters van Equinix in Londen en Parijs met elkaar gaat verbinden. CrossChannel Fibre is het eerste onderzeese glasvezelproject in twintig jaar dat door het Engelse Kanaal wordt aangelegd en is in het vierde kwartaal van 2021 klaar voor gebruik.

De door Crosslake Fibre te fabriceren kabel wordt 520 kilometer lang en bestaat uit 96 vezelparen. Met een snelheid van twintig terabyte per vezelpaar wordt dit het glasvezelnetwerk met de laagste latency tussen Londen en Parijs. Het project is de tweede samenwerking tussen Equinix en Crosslake Fibre, na het connectiviteitsproject tussen Toronto en Secaucus, New Jersey.

Het dataverkeer neemt over de hele wereld toe en 99 procent van het wereldwijde transoceanische verkeer wordt geleverd via onderzeese kabels. Aangezien grote multinationals willen profiteren van de zakelijke kansen in Europa, hebben zij meer capaciteit nodig om gedistribueerde IT-activiteiten aan de edge uit te voeren, waaronder cloudgebaseerde applicaties. Door de datacenters van Equinix met elkaar te verbinden, profiteren Crosslake Fibre en zijn klanten van Platform Equinix®, de volwassen ecosystemen en het interconnectieplatform van Equinix, dat bijna tienduizend bedrijven in meer dan zestig markten wereldwijd met elkaar verbindt.

“Met de toevoeging van twee nieuwe verbindingspunten voor onderzeese kabels vergroten we het bereik van ons stabiele wereldwijde netwerk”, vertelt Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix. “Hiermee zorgt Equinix voor een wereldwijde consistentie en schaal voor onderzeese kabeloperatoren als Crosslake Fibre en profiteren de klanten van Equinix van onze steeds verder groeiende netwerkverbinding met oplopende snelheden. Kortom, een win-winsituatie voor iedereen.”

Lees ook
IDLab ontwikkelt optical receiver die 2000 Gbps per kanaal in datacenters mogelijk maakt

IDLab ontwikkelt optical receiver die 2000 Gbps per kanaal in datacenters mogelijk maakt

Tijdens de Europese Conferentie over Optische Communicatie (ECOC) die deze week in Glasgow plaatsvindt, presenteert een team van onderzoekers van IDLab, een imec-onderzoeksgroep aan de Universiteit van Gent, een optische ontvanger die een brute datatransmissiesnelheid van 200 Gbps behaalt.

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”.

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.