Driekwart van webhosters heeft geen werknemers in dienst

Driekwart van alle webhosters heeft geen personeel in dienst. De hoeveelheid medewerkers blijkt te verschillen per rechtsvorm, maar blijft bij nagenoeg alle webhosters zeer beperkt.

Dit blijkt uit onderzoek van ISPam.nl op basis van gegevens van ISPGids.com en de Kamer van Koophandel. Bij eenmanszaken blijkt in 92,2 procent van de gevallen slechts één persoon werkzaam te zijn, wat natuurlijk niet opvallend is. Onder VOF's ligt het aantal medewerkers iets hoger. 84,6 procent van de VOF's heeft twee werkzame personen in dienst. Een VOF moet echter altijd uit twee personen bestaan, wat betekent dat deze bedrijven dus geen personeel in dienst hebben.

BV's

Dit geldt echter niet voor webhosters die zich als BV hebben geregistreerd. 17,5 procent van deze hosters heeft zelfs 10 of meer medewerkers in dienst. Een fors deel van de BV's heeft daarnaast geen enkel werkzaam persoon in dienst. Het personeel van zo'n BV kan namelijk ook in dienst zijn van de holding of een zusterbedrijf.

675 webhosters werden voor het onderzoek onderzocht, waarvan 397 eenmanszaken (59,2%), 182 BV’s (27,2%) en 91 VOF’s (13,6%). 5 webhosters hadden een andere rechtsvorm, maar deze zijn gezien het kleine aandeel in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.