Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

_704d36b3-4c10-4de9-839c-f7895fc166c7

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

De locatie grenst aan een van de bestaande locaties van het bedrijf en bevindt zich op slechts een steenworp afstand van One Wilshire. Dit gebouw staat bekend als het meest connected gebouw aan de westkust.

Het project, dat voor het eerst werd gemeld door lokale website Urbanize, zal meer datacentercapaciteit naar Los Angeles brengen. De stad kent al langer een sterke vraag naar digitale diensten, onder andere vanuit de entertainment- en gamingsector.

Het adres van de site is 727 S. Grand. De locatie is momenteel een parkeerdek. Deze zal worden gesloopt om plaats te maken voor een 13 verdiepingen tellend datacentergebouw. Het vloeroppervlak zal ongeveer 45.000 vierkante bedragen. De helft van die ruimte zal worden ingenomen door IT-racks, de rest is bedoeld voor enerzijds de mechanische en elektrische infrastructuur en anderzijds parkeerruimte voor klanten en leveranciers.

 

 

Foto: met AI gemaakte artist impression.

Lees ook
Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.