Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

_704d36b3-4c10-4de9-839c-f7895fc166c7

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

De locatie grenst aan een van de bestaande locaties van het bedrijf en bevindt zich op slechts een steenworp afstand van One Wilshire. Dit gebouw staat bekend als het meest connected gebouw aan de westkust.

Het project, dat voor het eerst werd gemeld door lokale website Urbanize, zal meer datacentercapaciteit naar Los Angeles brengen. De stad kent al langer een sterke vraag naar digitale diensten, onder andere vanuit de entertainment- en gamingsector.

Het adres van de site is 727 S. Grand. De locatie is momenteel een parkeerdek. Deze zal worden gesloopt om plaats te maken voor een 13 verdiepingen tellend datacentergebouw. Het vloeroppervlak zal ongeveer 45.000 vierkante bedragen. De helft van die ruimte zal worden ingenomen door IT-racks, de rest is bedoeld voor enerzijds de mechanische en elektrische infrastructuur en anderzijds parkeerruimte voor klanten en leveranciers.

 

 

Foto: met AI gemaakte artist impression.

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.