Delta Electronics opent duurzaam gebouw op de Automotive Campus in Helmond

delta-285-225

Delta, een van de grootste aanbieders van energiemanagement- en gebouwbeheersystemen, heeft vandaag officieel het nieuwe gebouw op de Automotive Campus in Helmond geopend. Vanuit de nieuwe locatie ondersteunt Delta met productontwikkeling, testing en technisch onderhoud de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in de sectoren industriële automatisering, industriële energievoorziening en de automobielindustrie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dankzij de implementatie van slimme oplossingen voor energiebesparing en het innovatieve, milieuvriendelijke ontwerp gebruikt het nieuwe gebouw jaarlijks 56,84% minder elektriciteit dan een vergelijkbaar traditioneel gebouw¹. Als erkenning voor deze aanpak ontvangt het nieuwe gebouw een LEED Gold Green Guilding certificaat van de U.S. Green Building Council.
 
“Energiebesparing is essentieel om de huidige wereldwijde energiecrisis op te lossen”, zei Ping Cheng, CEO van Delta Electronics Inc. “Op basis van onze missie ‘innovatieve, schone en energie-efficiënte oplossingen bieden voor een betere toekomst’ hebben we ons verdiept in de mogelijkheden van energiebesparing in gebouwen en al in 2006 beloofd om toepassingen voor groene gebouwen te ontwikkelen en onze eigen oplossingen in al onze toekomstige gebouwen en locaties te installeren. Onze vestiging in Helmond meegerekend heeft Delta nu al 32 groene gebouwen over de hele wereld in gebruik genomen. Daarnaast hebben we met behulp van onze superefficiënte oplossingen tussen 2010 en 2021 wereldwijd al 35,9 miljard kWh elektriciteit voor onze klanten bespaard. Ons commitment aan de RE100 ambities om in 2030 100% groene elektriciteit te gebruiken en de levering van meer dan 1,5 miljoen laadinstallaties voor elektrische voortuigen in de afgelopen tien jaar, zijn ook een bewijs van onze ambitie om de wereld te helpen bij de vermindering van zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bij de verlaging van de carbon footprint.”
 
Het nieuwe kantoorgebouw van Delta staat op de Automotive Campus in Helmond, die bekendstaat als een internationale hotspot voor bedrijven in de automotive industrie. “Alles op de Campus draait om innovatie en technologie. Daarom voelen we ons hier thuis”, lichtte Dalip Sharma, President en General Manager van Delta Electronics EMEA toe. “Delta investeert meer dan 8% van de jaarlijkse omzet in research en development en we hebben wereldwijd 72 R&D-centra met meer dan 9.000 engineers. In EMEA werken bijna 1.000 engineers in 15 R&D-centra aan next-generation oplossingen, waarmee we steden duurzamer willen maken. Met de Automotive Campus en Brainport Eindhoven kunnen we profiteren van eerste klas technisch onderwijs en de uitwisseling van kennis tussen bedrijven onderling. Dat maakt de Campus voor ons tot een ideale omgeving om nieuw talent aan te trekken op het gebied van e-mobility, industriële automatisering en industriële energievoorziening; allemaal terreinen die een hoge prioriteit hebben voor Delta EMEA en waarin we snel groeien.”
 
Showcase voor Delta’s oplossingen  
Het nieuwe groene gebouw in Helmond is een showcase voor Delta’s groeiende portfolio van slimme, energiebesparende producten en oplossingen:
  • Oplossingen voor gebouwautomatisering: het Energy Online energiemanagement systeem van Delta voor gebouwen monitort continu het energieverbruik, terwijl sensoren en controllers van het Oostenrijkse bedrijf Loytec en Delta Controls in Canada (allebei onderdeel van Delta Group) de klimaatinstallaties en de verlichting zo aansturen dat ze zich automatisch aan het aantal mensen in specifieke gedeeltes van het gebouw aanpassen. De UNONext systemen van Delta voor de bewaking van de luchtkwaliteit worden ook in het gebouw in Helmond toegepast. De toegangscontrole van het gebouw wordt ondersteund door camera’s voor het tellen van mensen en netwerkcamera’s geleverd door VIVOTEK, ook een dochteronderneming van Delta. Op het parkeerterrein zorgen een systeem voor nummerplaatherkenning en LED-straatverlichting van Delta voor veiligheid.
  • Slimme energie-oplossingen: een zonne-energiesysteem met een vermogen van 133 kW met 360 zonnepanelen en de zeer efficiënte PV inverters uit de M70A serie van Delta wekken op zonnige dagen genoeg duurzame energie op, om in de volledige energiebehoefte van het gebouw te kunnen voorzien.
  • EV-laadoplossingen: zowel bezoekers als medewerkers kunnen hun elektrische auto’s opladen met de snelle DC en AC EV laadinstallaties en de AC Max, die 22kW AC stroom kan leveren en die bovendien een compact, esthetisch en eenvoudig te installeren ontwerp heeft, dat geschikt is voor zowel bedrijven als woningen.
Snelle marktontwikkeling in EMEA
Met een oppervlakte van 4.055 vierkante meter is het nieuwe gebouw ruim drie keer groter dan het vorige pand in Eindhoven. In het nieuwe gebouw is niet alleen kantoorruimte ondergebracht, maar ook faciliteiten voor testing en onderhoud van apparatuur. Bij de hoofdingang is een showroom ingericht waar bezoekers de uitgebreide range producten en oplossingen van Delta kunnen bekijken.
 
Samen met het EMEA-hoofdkantoor in Hoofddorp moet de nieuwe vestiging een belangrijke rol spelen bij de verdere groei van Delta Electronics in de EMEA-regio, waarbij de focus ligt op industriële automatisering, industriële energievoorziening en oplossingen voor de automobielindustrie.
 
Dankzij de nieuwe vestiging wordt Delta onderdeel van het ecosysteem van de belangrijkste Nederlandse hotspot voor technologische innovatie in de industrie en de automotive sector. De verwachting is dat daar interessante nieuwe partnerships uit voort zullen komen. De aanwezigheid op de Automotive Campus maakt bovendien de uitwisseling van informatie en de ontwikkeling van gezamenlijke R&D-projecten met studenten van lokale onderwijsinstellingen zoals de TU Eindhoven en Fontys Hogeschool mogelijk. Uiteindelijk zullen er 150 medewerkers in het nieuwe gebouw in Helmond aan de slag gaan, wat interessante mogelijkheden biedt voor studenten in de regio.
 
Voetnoot:
¹ Calculatie volgens de ASHRAE 90.1-2010 Appendix G richtlijn.
Lees ook
Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie-afnemers...

EU moet tempo van overgang naar koolstofarme energie verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te halen

EU moet tempo van overgang naar koolstofarme energie verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te halen

Een recent rapport van McKinsey benadrukt dat de Europese Unie aanzienlijk moet versnellen en haar inspanningen moet vergroten op het gebied van de koolstofarme energietransitie om haar eigen klimaatdoelstellingen te halen, waaronder het streven naar net zero koolstofuitstoot in het jaar 2050.

‘Nederland heeft kleinere projecten voor groene waterstof nodig’

‘Nederland heeft kleinere projecten voor groene waterstof nodig’

Waterstof wordt steeds meer gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomst van onze energievoorziening - ook voor datacenters. De belangstelling voor met name groene waterstof - waterstof die met groene elektriciteit wordt gerealiseerd - is enorm. Toch zien we dat de elektrolyseprojecten die hiervoor nodig zijn, lastig van de grond komen.