DCspine sluit Unix-Solutions datacenters in België aan

DCspine_graphics640

Interconnectieplatform DCspine heeft recent de twee Unix-Solutions datacenters in Zaventem en Leuven aangesloten op zijn netwerk. Met deze uitbreiding biedt DCspine inmiddels zijn diensten aan tussen zes datacenters in België. In Nederland zijn al meer dan 70 datacenters op het platform aangesloten.

'Unix-Solutions heeft met de combinatie van datacenters in Zaventem en Leuven een interessant aanbod aan Belgische klanten. De snelle klantgerichte aanpak in combinatie met sterke technische kennis zien wij als succesfactoren. Met de uitbreiding van onze diensten naar de twee datacenters van Unix-Solutions sluiten we direct een aantal klanten aan en bieden we die directe toegang tot allerlei netwerkdiensten, waaronder een directe, veilige en schaalbare verbinding naar AWS en NaWAS. Dit bevestigt de relevantie van ons interconnectieplatform', aldus Jan Michiel Berkel, managing director van DCspine.

 

Managing Director van Unix-Solutions, Steven Bens: "DCspine zorgt voor een mooie aanvulling en uitbreiding van onze bestaande diensten omwille van de groeiende vraag voor interconnects naar andere cloud of service providers. We zijn ook verheugd om een belangrijke schakel te worden in het netwerk van DCspine in België. Met deze uitbreiding van DCspine zal er in de toekomst tevens een extra cross border interconnect voorzien worden in het oosten van ons land, waardoor de redundancy van het DCspine netwerk enkel maar verbeterd zal worden."

 

Uitbreiding van DCspine in België


In 2019 heeft DCspine de eerste stappen in België gezet met het aansluiten van Interxion, LCL in Diegem & Antwerpen en met Datacenter United Antwerpen. De uitbreiding heeft geleid tot een sterke groei van cross-border connectiviteitsdiensten tussen Nederland en België en een rijk aanbod van direct access tot public cloud en nationale IT en cloud aanbieders. Na deze succesvolle introductie van DCspine in België breidt het platform nu uit met de datacenters van Unix-Solutions als een nieuwe stap in de realisatie van zijn groeistrategie.

 

Over het DCspine platform


DCspine, onderdeel van Eurofiber, biedt een interconnectieplatform dat connectiviteit biedt tussen meer dan 70 datacenters in Nederland, 6 datacenters in België en een datacenter in Frankfurt.

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix,Europa's grootste gedistribueerde Internet Exchange provider (IXP), zet Nokia 7750 Service Routers (SR) met snelheden tot 800GE interfaces in voor de meer dan 100 datacenters op het continent.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.