Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

DCW-expertesessie-blanco

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.

Het thema van deze expertsessie is datacenter monitoring & DCIM.

De Expertsessie vindt online plaats tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

Deze sessie is een vervolg op de vorige Expertsessie over monitoring & DCIM van februari 2021. Toen kwamen in een levendige discussie de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke problemen bestaan er in het datacenter die om monitoring vragen?
  • Is datacentermonitoring een typisch facilitair onderwerp? Of zijn er ook links naar bijvoorbeeld IT operations?
  • Hoe pakken we monitoring het beste aan? Als oplossing bij een acuut probleem of incident? Of kunnen we beter monitoring-tools permanent aanzetten zodat we veel historische data verzamelen die bij incidenten, storingen, maar ook bij onderhoud en bijvoorbeeld vervanging geanalyseerd kunnen worden om de situatie te snappen en op te lossen?
  • Wat is beter? Individuele monitoringtools gebruiken? Of een uitgebreide en geïntegreerde DCIM-oplossing toepassen? En als we losse tools gebruiken, kunnen we die dan op een of andere manier ‘aan elkaar knopen’ zodat we beter inzicht in de stand van zaken krijgen? Of kunnen we net zo goed met losse point solutions werken?
  • Er wordt in de vakliteratuur veel geschreven over de rol van moderne hulpmiddelen als machine learning (ML), Artificial Intelligence (AI) maar bijvoorbeeld ook digital twins. In welke mate spelen die trends al in Nederland?

Op donderdag 10 maart zal de voortgang van deze onderwerpen worden besproken en zal uitdrukkelijk worden stil gestaan bij alle innovaties. De tijd heeft immers niet stilgestaan.

Tijdens de Expertsessie komen onder leiding van Robbert Hoeffnagel, de volgende experts aan het woord: Ronald Kok van All IT Rooms, Martin matse van Perf-IT, Peter vermeulen van PB7 Research en Martin Brezina van Delta Electronics.

 

exper-decim-2022-03-02-5-800px

 

Meld u hier aan om deel te nemen aan de online Expertsessie.

 

xpert-dcim-800400
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.