Datacenters op extreme locaties

bergen

Datacenters worden doorgaans op een goed bereikbare locatie gebouwd. Er zijn echter altijd uitzonderingen. DatacenterDynamics beschrijft in een artikel een aantal datacenters op extreme locaties die door mijnbouwbedrijven worden ingezet.

Het artikel beschrijft onder andere een datacenter van Collahuasi, dat in de Tarapaca-regio in het noorden van Chili werkzaam is in één van de grootste koperafzettingen die ooit is aangetroffen. De locatie ligt maar liefst 4.400 meter boven zeeniveau, wat de weersomstandigheden verre van ideaal maken voor een datacenter. Veel bedrijven zou dan ook zijn uitgeweken naar een alternatieve en geschiktere omgeving.

Toch een datacenter gebouwd

Collahuasi echter niet. Het mijnbouwbedrijf op deze onherbergzame locatie een datacenter gebouwd. De reden hiervoor is simpel: het bedrijf had behoefte aan veel rekenkracht in de nabije omgeving van zijn mijnactiviteiten. Het datacenter op een locatie met meer geschiktere weeromstandigheden plaatsen was dus simpelweg geen optie. Het datacenter is inmiddels al ruim twee jaar operationeel, zonder ook maar enige downtime.

DatacenterDynamics beschrijft in het datacenter ook een aantal andere voorbeelden van extreme datacenter. Klik hier om het artikel te lezen.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1