Datacenter monitoring met LoRa-sensors – een praktijkcase van Miggy

logo-miggy_get-smarter_large

De temperatuur in een datacenter moet constant gecontroleerd worden en met LoRa-sensors is dat een stuk makkelijker dan voorheen. Tegelijk biedt deze manier van meten aanzienlijke besparingen op de kosten. De case van Miggy beschrijft in het kort hoe dat kan.

Allinq (de netwerkbeheerder van de Operators) heeft Miggy gevraagd een oplossing te leveren voor de 54 KPN datacenters. Hier was op zeer korte termijn behoefte aan extra temperatuurmetingen voor het oudere gedeelte van een aantal telecom datacenters. In deze gebouwen was geen telemetrie netwerk beschikbaar. Er moest een andere oplossing komen dan wat er normaliter ingezet wordt.

Miggy heeft in overleg een netwerk van LoRa-sensors ingezet. Elke sensor verricht elke 15 minuten een meting. De data gaat direct naar de Miggy backend/ portal. Vandaar af is de data beschikbaar voor de klant. De software staat het instellen van diverse tresholds toe, die een melding naar bijvoorbeeld een NOC triggert.

Miggy-LoRa-Screenshot-iot-portal-002a

Met de LoRa-sensors monitort Miggy continue de temperatuur op 200 verschillende plekken binnen die data centers. Die fijnmazigheid moet voorkomen dat ergens onopgemerkt apparatuur te warm wordt. Dat zou de kans op uitval vergroten.

Standalone en vrijhangend

Miggy-LoRa-Screenshot-iot-portal-002a

Uniek aan de gekozen oplossing is dat het gaat om standalone kleine sensoren die jarenlang meegaan. De batterijduur van deze devices is, ondanks het kleine formaat en de frequente metingen, minimaal 2 tot 3 jaar.

Miggy kon in dit geval de producten binnen 3 weken na opdracht leveren. Over de optimale montage is met de klant overlegd. Het bescheiden formaat van de sensoren is ook hier een voordeel. In dit geval hangen de meeste sensoren aan de bekabeling.

 

Voor de klant bleek dit, naast een snelle oplossing, ook een zeer voordelige oplossing: de kosten bedroegen slechts 20% van normaal, dit zit hem voornamelijk in de voordelige hardware en besparing op installatiekosten (geen bekabeling nodig).

De oplossing draait inmiddels al zes maanden naar volle tevredenheid.

Meer over
Lees ook
Ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor bekabeling en netwerkoplossingen

Ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor bekabeling en netwerkoplossingen

De vraag naar bandbreedte, digitalisering, en duurzaamheid neemt snel toe. Dit zijn de drijvende krachten achter investeringen in glasvezel, en overheidsbeleid dat als doel heeft de uitrol ervan te versnellen. Doorlopende, razendsnelle, en onfeilbare toegang tot Internet en Cloudapplicaties, alsook hoge ‘Quality of Service’, zijn inmiddels essenti1

Oproep Nederlandse netwerkinfrastructuur toekomstbestendig maken

Oproep Nederlandse netwerkinfrastructuur toekomstbestendig maken

Er is meer nationale samenwerking nodig vanuit de Nederlandse sectoren en netwerkindustrie voor de ontwikkeling en inzet van communicatienetwerken. Gezien de rol van digitalisering in verduurzaming en de impact van geopolitieke verschuivingen op digitale soevereiniteit kan de ontwikkeling niet alleen aan de markt worden overgelaten.

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Guven GNX heeft Eda Güven aangesteld als Chief Procurement Officer. Güven is een veteraan in de branche met 18 jaar ervaring in inkoop, waarvan 15 jaar in Enterprise Datacommunicatie. Ze heeft een indrukwekkend trackrecord in het realiseren van wereldwijde bedrijfsgroei.