Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

NorthC-dc_400x250

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.

De nieuwe combinatie sluit aan bij de behoefte van steeds meer organisaties aan een hybride IT-omgeving. Daarin draaien applicaties niet alleen on-premises, maar ook in de private en public cloud. Copaco voorziet in alle hybride datacenterstrategieën. Partners kunnen door deze samenwerking hun hardware plaatsen in een NorthC datacenter naar keuze, gebruik maken van Copaco Vnware Cloud, Microsoft Azure en IBM Cloud. Mede dankzij NorthC’s Region Connect Ring kunnen alle clouds en datacenters met elkaar worden verbonden.

NorthC is het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland met elf locaties verspreid over heel het land en twee locaties in Duitsland. Partners kunnen daar hun IT-omgeving onderbrengen en gebruikmaken van connectiviteitsdiensten. NorthC wil in 2030 klimaatneutraal zijn. In het nieuwe datacenter van NorthC in Groningen komt daarom een volledig CO2-neutraal ingerichte noodstroomvoorziening die groene waterstof gebruikt. Ook zet de datacenterspeler met haar locaties in Eindhoven en Aalsmeer al actief restwarmte in, om gebouwen in de omgeving te verwarmen. Mede dankzij de restwarmte kunnen vanaf eind dit jaar tienduizend huishoudens in Rotterdam Zestienhoven van het gas af.

Roy Lamain, Channel Manager bij NorthC vertelt dat de samenwerking veel voordelen oplevert voor partners: “Onze locaties zijn fysiek beveiligd. Er is noodstroom en koeling. Alles is dubbel uitgevoerd waardoor we hoge beschikbaarheid garanderen. Onze datacenters voldoen aan belangrijke NEN- en ISO-normeringen, zoals die voor informatiebeveiliging en milieumanagement. Daarnaast onderscheidt NorthC zich door zich volledig te richten op datacenterdiensten. Onze corebusiness. Additionele diensten leveren wij samen met partners zoals Copaco.” NorthC-CCO Bart van Aanholt vult aan: “Het partnership met Copaco is voor NorthC een belangrijke stap. Waar Copaco de colocatiediensten nog miste in het portfolio, is voor NorthC de aanvulling met Copaco als een van de grootste distributeurs in de Benelux een belangrijke stap in het realiseren van een optimaal partnerlandschap.”

Alex Scheepers, commercial productmanager cloud solutions bij Copaco, zegt dat de samenwerking perfect past in het idee van one stop shopping: “Partners kunnen voortaan niet alleen bij ons terecht voor hard- en software en cloud-dienstverlening, maar dus ook voor datacenterdiensten en connectiviteit. Daarmee lopen we voorop in Europa. Kies je voor je private cloud bij NorthC, dan weet je zeker dat die omgeving perfect is ingericht.”

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. Copaco-partners kunnen hierdoor voortaan ook gebruikmaken van de dienstverlening van NorthC. Dat levert meer gemak, tijdwinst en kostenbesparing op. Voor de complete behoefte op het gebied van hybride IT-infrastructuur kunnen partners voortaan terecht bij Copaco als één centraal aanspreekpunt.

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.