Connex Telecom benoemd tot Competence & Flexibility Center Knürr

Connex Telecom is benoemd tot Competence & Flexibility Center voor het Knürr productenportfolio van Emerson Network Power. Deze portfolio bestaat uit zowel server- en netwerkracks als outdoor cabinets voor onder andere telecomtoepassingen. De producten worden zowel in standaard- als in maatwerkuitvoering geleverd.

De twee bedrijven werken al lange tijd samen. De vorming van het Competence & Flexibility Center in Capelle a/d IJssel is hierop een vervolg. “Onze bedrijven werken inmiddels meer dan 10 jaar samen. De projecten die we gezamenlijk hebben gerealiseerd, de wederzijdse kennis en ervaring en de continue stroom nieuwe Knürr-producten van Emerson Network Power vormen een krachtige combinatie voor installateurs en eindgebruikers. Die combinatie willen we bij een breder publiek onder de aandacht brengen”, zegt Ad de Keijzer, directielid van Connex Telecom.

Voorraadhoudende partner

Connex Telecom krijgt in de nieuwe opzet een belangrijke functie als voorraadhoudende partner die daarnaast ook de assemblage van kasten en behuizingen verzorgt. Hierdoor kan Emerson Network Power producten sneller leveren, meer mogelijkheden voor maatwerkoplossingen bieden en zowel installateurs als eindgebruikers hierdoor meer flexibiliteit geven.

Het bestaande Technologie- en Trainingscentrum van Connex Telecom wordt voortaan ook ingezet voor training van onder andere installateurs in het gebruik en de toepassing van Knürr-producten en -systemen. Hiermee wil Connex Telecom inspelen op de vraag naar praktijkgerichte ondersteuning van installateurs.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1