Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

stratasync-dashboard.png

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Viavi Solutions, een bedrijf dat onder andere test- en meetoplossingen voor datacommunicatie levert, heeft een overeenkomst gesloten met Spirent Communications, bekend om zijn test- en quality assurance-oplossingen. De deal, die unaniem wordt aanbevolen door het bestuur van Spirent, levert volgens de betrokken bedrijven een strategische en complementaire combinatie die aanzienlijke voordelen zal opleveren voor aandeelhouders, werknemers, klanten en andere belanghebbenden.

De overname, die Spirent waardeert op ongeveer 1,277 miljard dollar, zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuringen door aandeelhouders en andere gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden.

Volgens Eric Updyke, CEO van Spirent, zal de fusie het bedrijf in staat stellen voort te bouwen op de strategische vorderingen die tot nu toe zijn gemaakt. Maar dan nu met een partner die de schaal en middelen heeft om te profiteren van de groeikansen op de langetermijn. Oleg Khaykin, president en CEO van Viavi, benadrukte dat de samenvoeging van de communicatietest- en meettechnologieën van Viavi met de test- en andere oplossingen van Spirent zal leiden tot verbeterde productoplossingen en applicaties, versnelde groei in nieuwe markten en snellere  innovatie.

De overname wordt mede mogelijk gemaakt door een investering van Silver Lake, een financieringsmaatschappij met veel ervaring in de IT-, datacenter- en connectiviteitsmarkten.

Meer over
Lees ook
CommScope neemt breedbandtak TE Connectivity over

CommScope neemt breedbandtak TE Connectivity over

Netwerkspecialist CommScope neemt de breedbandactiviteiten van TE Connectivity over. CommScope betaalt 3 miljard dollar voor de specialist in fiber optische kabels. TE Connectivity ontwikkelt slimme fiber optische kabels en andere apparatuur voor telecommunicatie-, bedrijfs- en draadloze netwerken. De activiteiten van TE Connectivity worden door d1

Amazon wil Israëlische datacenterstart-up overnemen

Amazon wil Israëlische datacenterstart-up overnemen

Amazon overweegt een Israëlische start-up over te nemen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van snellere communicatie- en rekensystemen voor datacenters. Amazon zou de technologie willen gebruiken in haar eigen datacenters. Persbureau Reuters meldt op basis van het Israëlische Calcalist dat het gaat om Annapurna Labs, een bedrijf dat al sin1

Molex neemt SDP Telecom over

Molex neemt SDP Telecom over

Molex Incorporated, een toonaangevende wereldwijde interconnect en kabel assemblage fabrikant, heeft aangekondigd dat het SDP Telecom heeft overgenomen.  Het hoofdkantoor is gevestigd in Montreal, Canada, SDP ontwerpt en produceert RF / microwave oplossingen voor de draadloze communicatie-industrie. "Samen zullen Molex en SDP het RF/Microwave prod1