CommScope stuwt datacenters de toekomst in met nieuwe Propel oplossing

Commscope-logo-2022-350250

Vandaag introduceert CommScope Propel™, een supersnel glasvezelplatform dat ontworpen is om datacentermanagers te helpen om in te spelen op de exponentieel toenemende vraag naar computing power. Deze nieuwe technologie vergemakkelijkt de migratie naar Terabit-snelheden door betrouwbare connectiviteit en een robuuste netwerkinfrastructuur te bieden die is afgestemd op snel opkomende datacentertoepassingen, waardoor snellere, efficiëntere toegang tot data mogelijk wordt.

De vraag naar datacenters is sterk gestegen doordat werknemers, studenten, verpleegkundigen, bedrijven, lokale gemeenschappen en overheidsinstanties zijn overgestapt op cloud computing, streamingdiensten en AI-toepassingen. De industrie blijft reageren op een toename van het economische leven online door nieuwe datacenters te bouwen en te investeren in manieren om de datacentercapaciteit drastisch te vergroten.

"De afgelopen paar jaar zijn we getuige geweest van buitengewone technische vooruitgang en een toename van computerapparaten die verbinding maken met de echte wereld. Datacenters zijn belangrijke activa in de datagedreven economie en het is van cruciaal belang dat de industrie aandacht besteedt aan energieverbruik en ruimtebehoeften naarmate we opschuiven in de richting van terabitsnelheden", zegt John Schmidt, senior vice president van CommScope's Building and Data Center Business. "De Propel-oplossing van CommScope is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat datacenterexploitanten hun bestaande infrastructuurinvesteringen kunnen maximaliseren en zich tegelijkertijd op een slimmere en efficiëntere manier kunnen voorbereiden op toekomstige toepassingen." 

Volgende evolutie van datacenterconnectiviteit

 Propel vergemakkelijkt de modernisering van het netwerk. Propel introduceert 16-glasvezel bekabeling om de snelgroeiende 400 Gbps en 800 Gbps snelheden te ondersteunen, evenals de opkomende 1,6 Tbps snelheden. Dit stelt leading edge netwerkarchitecturen in staat om een grotere capaciteit te leveren aan eindapparatuur met een verhoogde efficiëntie, waardoor tijd en energie wordt bespaard en tegelijkertijd de kosten per gigabit sterk worden gereduceerd.

Propel modules zijn verkrijgbaar in vier verschillende verwisselbare afmetingen met bijpassende kabelconstructies om toepassingen eenvoudig te schalen met systeemarchitecturen. Alle componenten hebben een ultralow-loss voor optimale prestaties en zijn voorzien van een specifieke QR-code voor het traceren van prestaties en online-instructies.

Propel wordt ondersteund door de toonaangevende SYSTIMAX Application Assurance-garantie van CommScope en is het eerste Multifiber Push-On (MPO) 16-glasvezelplatform in de sector. Het omvat het volgende:

  • Panelen: 1U, 2U, 4U
  • Adapterpakketten: LC, SN, MPO
  • Modules: Singlemode en Multi-mode: 8, 12, 16 en 24 vezels
  • Kabelassemblages: MPO8, 12, 16 en 24; SN en LC Uniboot

Video Resources: https://video.commscope.com/watch/CVVuDFvWwToXDhZpYtey15

Meer over
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1