<


Colt breidt samenwerking met Equinix uit met de levering van on demand connectiviteit voor Equinix Fabric™

Colt

Colt Technology Services maakt vandaag bekend dat het zijn samenwerking met Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) heeft uitgebreid. Colt gaat  klanten van Equinix toegang geven  tot flexibele, on demand connectiviteit met Equinix Fabric.

Equinix Fabric biedt directe, veilige en dynamische verbindingen met gedistribueerde en digitale ecosystemen binnen Platform Equinix®. Dankzij de uitbreiding van de samenwerking tussen Colt en Equinix kunnen bedrijven vanaf hun vertrouwde platform in vrijwel real time een verbinding maken met hun panden via het omvangrijke Colt IQ Network, dat 29.000 gebouwen verbindt. Deze last mile-oplossing voorziet ook in connectiviteit met datacenters buiten het ecosysteem van Equinix.

Deze on demand onderlinge verbindingen tussen Colt en Equinix Fabric worden volledig geautomatiseerd tot stand gebracht met een API die de gebruikservaring van begin tot eind vereenvoudigt.

Meer dan duizend bedrijven maken al gebruik van co-locatie in de Nederlandse datacenters van Equinix om verbinding te maken met zakenpartners en klanten. Equinix in Nederland is de thuisbasis van vele bloeiende, diverse bedrijfsecosystemen, waaronder bijvoorbeeld: financiële instellingen, handels-, internet- en telecombedrijven, die zich in Nederland vestigen om te profiteren van uitstekende co-locatie oplossingen, breedbandverbindingen en digitale infrastructuur.

Met de on demand connectiviteit met Equinix die Colt aanbiedt kunnen bedrijven volledige grip krijgen op hun digitale infrastructuur. Ze kunnen daarmee profiteren van een excellente  gebruikservaring en de flexibiliteit vergroten van wat tegenwoordig een cruciaal bedrijfsmiddel is: hun netwerk.

De samenwerking tussen Colt en Equinix ging in 2017 van start. De twee bedrijven hebben hun dienstenaanbod inmiddels verder ontwikkeld, zodat zij in een optimale positie verkeren om bedrijven te helpen met het versnellen  van hun digitale transformatie.

Nederlandse klanten van Colt profiteren al van het unieke, speciaal gebouwde, intelligente netwerk van Colt Technology Services dat volledig is geïntegreerd met de cloud. Dit betekent connectiviteit met bijna 60 datacenters, met meer dan 1.045 on-net gebouwen in Nederland. Colt investeert aanzienlijk in zijn infrastructuur in de regio om aan de groeiende connectiviteitseisen van de digitale onderneming te kunnen voldoen.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “We zijn bijzonder trots op onze On Demand-oplossing. Netwerken zijn allang geen vaste kostenpost meer. Ze zijn uitgegroeid tot de pijler van de digitale transformatie van organisaties. We weten dat deze transformatie zich dit jaar in sommige gevallen van de ene dag op de andere voltrok. De uitbreiding van onze samenwerking met Equinix zal de zakelijke groei en flexibiliteit in een stroomversnelling brengen. Dat is de doelstelling die ons verbindt.”

Colt On Demand biedt organisaties de mogelijkheid om zelf in een paar minuten tijd veilige verbindingen met hoge bandbreedte op te zetten. De bandbreedte kan realtime worden verhoogd of verlaagd. De Colt On Demand wordt beheerd via een online klantenportaal. = Het afnemen van connectiviteit vindt plaats op basis van een flexibel ‘pay as you go’-model.

Michael Winterson, vice president Business Development EMEA en directeur van Equinix Services: “Dit jaar is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk een flexibele infrastructuur is voor het inrichten van een werkelijk verbonden ecosysteem. Het doet ons een genoegen om samen te werken met dienstverleners als Colt die net als ons netwerkoplossingen willen afleveren die bijdragen aan digitale transformatie en passende ondersteuning bieden voor het huidige dynamische zakelijke klimaat.”

Colt On Demand for Equinix Fabric zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 in Europa en Azië beschikbaar zijn.

Lees ook
Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

De cybersecurityindustrie heeft in de afgelopen decennia een serieuze transformatie ondergaan. Vanaf eind jaren 90 van de vorige eeuw ontstonden er cybersecurityoplossingen specifiek gericht op IT-netwerken. Vervolgens ontstonden er ook gespecialiseerde cybersecurityoplossingen voor OT-netwerken en systemen. Tegenwoordig bevinden wij ons in een ‘IoT-wereld’,...

Energie besparen in het datacenter; prestaties per watt maken het verschil

Datacenters zijn de ruggengraat van de digitale economie, maar de exploitatie vereist grote hoeveelheden energie. Zorgvuldig ontworpen datacenters en efficiënte IT-componenten maken computergebruik nog groener. SSD’s spelen hierbij een belangrijke rol.

Brand in Google datacenter

Brand in Google datacenter

Drie mensen hebben maandag 8 augustus ernstige brandwonden opgelopen na een "elektrisch incident" in het Google datacentrum in Council Bluffs (Iowa).