Colt breidt samenwerking met Equinix uit met de levering van on demand connectiviteit voor Equinix Fabric™

Colt

Colt Technology Services maakt vandaag bekend dat het zijn samenwerking met Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) heeft uitgebreid. Colt gaat  klanten van Equinix toegang geven  tot flexibele, on demand connectiviteit met Equinix Fabric.

Equinix Fabric biedt directe, veilige en dynamische verbindingen met gedistribueerde en digitale ecosystemen binnen Platform Equinix®. Dankzij de uitbreiding van de samenwerking tussen Colt en Equinix kunnen bedrijven vanaf hun vertrouwde platform in vrijwel real time een verbinding maken met hun panden via het omvangrijke Colt IQ Network, dat 29.000 gebouwen verbindt. Deze last mile-oplossing voorziet ook in connectiviteit met datacenters buiten het ecosysteem van Equinix.

Deze on demand onderlinge verbindingen tussen Colt en Equinix Fabric worden volledig geautomatiseerd tot stand gebracht met een API die de gebruikservaring van begin tot eind vereenvoudigt.

Meer dan duizend bedrijven maken al gebruik van co-locatie in de Nederlandse datacenters van Equinix om verbinding te maken met zakenpartners en klanten. Equinix in Nederland is de thuisbasis van vele bloeiende, diverse bedrijfsecosystemen, waaronder bijvoorbeeld: financiële instellingen, handels-, internet- en telecombedrijven, die zich in Nederland vestigen om te profiteren van uitstekende co-locatie oplossingen, breedbandverbindingen en digitale infrastructuur.

Met de on demand connectiviteit met Equinix die Colt aanbiedt kunnen bedrijven volledige grip krijgen op hun digitale infrastructuur. Ze kunnen daarmee profiteren van een excellente  gebruikservaring en de flexibiliteit vergroten van wat tegenwoordig een cruciaal bedrijfsmiddel is: hun netwerk.

De samenwerking tussen Colt en Equinix ging in 2017 van start. De twee bedrijven hebben hun dienstenaanbod inmiddels verder ontwikkeld, zodat zij in een optimale positie verkeren om bedrijven te helpen met het versnellen  van hun digitale transformatie.

Nederlandse klanten van Colt profiteren al van het unieke, speciaal gebouwde, intelligente netwerk van Colt Technology Services dat volledig is geïntegreerd met de cloud. Dit betekent connectiviteit met bijna 60 datacenters, met meer dan 1.045 on-net gebouwen in Nederland. Colt investeert aanzienlijk in zijn infrastructuur in de regio om aan de groeiende connectiviteitseisen van de digitale onderneming te kunnen voldoen.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “We zijn bijzonder trots op onze On Demand-oplossing. Netwerken zijn allang geen vaste kostenpost meer. Ze zijn uitgegroeid tot de pijler van de digitale transformatie van organisaties. We weten dat deze transformatie zich dit jaar in sommige gevallen van de ene dag op de andere voltrok. De uitbreiding van onze samenwerking met Equinix zal de zakelijke groei en flexibiliteit in een stroomversnelling brengen. Dat is de doelstelling die ons verbindt.”

Colt On Demand biedt organisaties de mogelijkheid om zelf in een paar minuten tijd veilige verbindingen met hoge bandbreedte op te zetten. De bandbreedte kan realtime worden verhoogd of verlaagd. De Colt On Demand wordt beheerd via een online klantenportaal. = Het afnemen van connectiviteit vindt plaats op basis van een flexibel ‘pay as you go’-model.

Michael Winterson, vice president Business Development EMEA en directeur van Equinix Services: “Dit jaar is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk een flexibele infrastructuur is voor het inrichten van een werkelijk verbonden ecosysteem. Het doet ons een genoegen om samen te werken met dienstverleners als Colt die net als ons netwerkoplossingen willen afleveren die bijdragen aan digitale transformatie en passende ondersteuning bieden voor het huidige dynamische zakelijke klimaat.”

Colt On Demand for Equinix Fabric zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 in Europa en Azië beschikbaar zijn.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.