Brand in Google datacenter

google-datacenters280210

Drie mensen hebben maandag 8 augustus ernstige brandwonden opgelopen na een "elektrisch incident" in het Google datacentrum in Council Bluffs (Iowa).

Volgens de brandweer van Council Bluffs, zijn de hulpverleners naar het datacentrum gestuurd na een melding van een elektrische storing op het terrein. Het scannerverkeer geeft aan dat er aanvankelijk berichten waren over een "grote explosie", maar de brandweer kon de bijzonderheden niet bevestigen. "Het was zeker een soort van elektrisch probleem," zei hij (bron). 

Volgens Downdetector.com waren er gelijktijdig problemen met Google diensten in de VS, Japan, Canada en Australië. Volgens de krant Guardian hadden de daaropvolgende problemen met Google-diensten onder meer gevolgen voor Gmail, Google Maps en Image Search. Veel gebruikers die de zoekmachine probeerden te openen, kregen een foutpagina te zien. Volgens Downdetector zouden de problemen inmiddels opgelost moeten zijn, maar de dienst toont een verhoudingsgewijs groot aantal foutmeldingen voor Google's videodochter YouTube. Google heeft nog geen commentaar gegeven op de problemen. (bron)

Explosies en branden in datacenters die tot uitval leiden, komen weinig voor. Het Uptime Institute noteerde op basis van openbare bronnen in 2020 vier branden in datacenters en twee incidenten met vuur die tijdig onderdrukt konden worden. OVH is uiteraard een van de vier bekende branden.

Lees ook
Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Uit het meest recente Capaciteitstrends Onderzoek van Uptime Institute blijkt dat de totale datacentercapaciteit, zowel van enterprise faciliteiten als colocatie-aanbieders, blijft toenemen. Opmerkelijk is dat Enterprise-organisatie aangeven dat zij bijna eenderde van hun workloads terug halen naar hun eigen enteroprise-datacenter.

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

Investeringsfirma InfraRed Capital Partners heeft Nexspace geïntroduceerd. Dit nieuwe datacenterbedrijf is opgericht in samenwerking met niet nader genoemde lokale partners en richt zich op regionale steden en gemeenten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, ook wel bekend als de DACH-regio.

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw keurmerk, BORG-A, ontwikkeld, gericht op de beveiliging van panden met een hoog risico. Ook datacenters vallen volgens het CCV in deze categorie. Dit certificatieschema is het resultaat van uitgebreide pilots en praktijkproeven bij beveiligingsbedrijven en is nu klaar voo1