Bouw van datacenter op Business Park Zwolle uitgesteld

servers

Triple Green Datacenters (TGDC) stelt de bouw van een nieuw datacenter in het Business Park Zwolle uit. Het bedrijf blijft vertrouwen houden in het datacenter, maar wil de bouw op een later moment realiseren.

De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe datacenter op het Zwolse bedrijventerrein De Vrolijk zijn al enige tijd aan de gang. Op dit bedrijventerrein wordt het nieuw te bouwen Business Park Zwolle gerealiseerd. Het datacenter van TDGC zou in dit park worden gevestigd.

Onderbouwing

Een woordvoerder meldt tegen Computable dat de provincie bij TGDC een schriftelijke onderbouwing heeft gevraagd voor de vertraging. Dit moet duidelijk maken waardoor de vertraging wordt veroorzaakt en wanneer de bouw van het datacenter wel van start kan gaan. Deze schriftelijke onderbouwing wordt binnen nu en april verwacht.

TGDC maakt deel uit van het consortium Eco2DC. Andere leden van dit consortium zijn Compello, Green Data Systems, Bouwbedrijf Salverda, Jansen Vastgoed en Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel (HMO).

Meer over
Lees ook
Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1