Batterijtak LG sluit aan bij TFCD, ook door batterijrichtlijn

LGES_Poland-Wroclaw

 

LG Energy Solution heeft zich aangesloten bij de wereldwijde Task Force on Climate-related Disclosures (TFCD) en moet transparantie bieden gedurende de gehele levenscyclus van de door haar geproduceerde batterijen.

De dochteronderneming voor lithium-ionbatterijen en energieopslag van de LG Group zei gisteren dat ze zich heeft aangesloten bij het initiatief van de Financial Stability Board (FSB), het internationale orgaan dat toezicht houdt op en aanbevelingen doet over het wereldwijde financiële systeem. Steeds meer beleggers eisen volgens LG dat producenten zich bij de TFCD aansluiten.

“We zullen de informatie over de bedrijfsfactoren die verband houden met klimaatverandering, die zich gedurende de gehele levenscyclus van de batterij kan voordoen, van productie en gebruik tot verwijdering, nauwgezet beheren en transparant openbaar maken, en zo onze activiteiten op het gebied van ESG verder versterken”, aldus LG Energy Solution (LGES) in een verklaring naar de media.

De FSB wil dat de rapportage van klimaatgerelateerde informatie een normaal onderdeel wordt van risicobeheer en strategische planningsprocessen. In 2017 beval de Task Force aan om openbaarmakingen te doen rond vier hoofdthema’s: governance, strategie, risicobeheer en metrieken en doelstellingen.

Batterijrichtlijn

In de Europese Unie wordt de komende jaren geleidelijk een richtlijn inzake de regulering van batterijen ingevoerd, die informatieverschaffing vereist over verschillende parameters, waaronder de koolstofvoetafdruk en de geleidelijke invoering van een verplicht gebruik van gerecycleerde materialen. Een “batterijpaspoort” – een digitaal traceer- en etiketteringssysteem voor alle onderdelen van batterijen – wordt ook verplicht.

De wereldwijde vraag naar batterijen zal volgens de interne analisten van LG Energy Solution in 2023 890 GWh bedragen, een stijging met een derde ten opzichte van 670 GWh in 2022 voor alle toepassingen en sectoren.

 

(Dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google heeft vorig jaar maar liefst ruim 5,3 miljard euro uitgegeven aan zijn datacenters. De uitgaven zijn maar liefst twee keer zo hoog dan in 2012. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde netwerk met datacenters in 2013 dan ook flink uitgebreid. De organisatie meldt in het vierde kwartaal van 2013 ruim 1,65 miljard euro te hebben uitgegeven aan capi1

Groei in elektriciteitsverbruik vlakt af

Groei in elektriciteitsverbruik vlakt af

DCD Intelligence - de onderzoekstak van DatacenterDynamics - heeft een rapport geschreven over de historische ontwikkeling van het energieverbruik van datacenters. Hun conclusie? De groei vlakt af. Anders gezegd: het energieverbruik van datacenters neemt - ook in Europa - nog wel toe, maar met een veel kleiner percentage dan we de afgelopen jaren1

'Veiligheid in het datacenter zorgt voor een betere beschikbaarheid'

'Veiligheid in het datacenter zorgt voor een betere beschikbaarheid'

Datacenters herbergen in veel bedrijven de kroonjuwelen: toepassingen waarmee geld wordt verdiend, gegevens die geld waard zijn. Zijn de eisen en maatregelen op het gebied van veiligheid (niet beschikbaarheid) de laatste jaren veranderd? En zo ja, hoe? Een interview met Elbert Raben van Rittal. De afgelopen jaren nam de hoeveelheid gegevens wereld1