Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

apto logo 4kant

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Apto is opgericht om de Europese datacenteractiva van het wereldwijde investeringsbedrijf PIMCO te ontwikkelen en te exploiteren. Apto zal hierbij kunnen profiteren van de schaal en de financiële middelen die deze investeerder te bieden heeft.

Geleid door een managementteam dat onder andere werkzaam was bij Equinix, brengt Apto ruime ervaring mee in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van datacenters op schaal met zich mee.

Het managementteam van Apto bestaat uit Russell Poole als Chief Executive Officer (voorheen 23 jaar Managing Director UK bij Equinix, David West als Chief Financial Officer (10 jaar ervaring bij Digital Realty en Interxion, Roger Gough als Chief Development Officer (9 jaar aan het roer van de EMEA Construction Organisation bij AWS) en Chris Baxter als Chief Revenue Officer (voorheen onder andere 11 jaar bij het Global Accounts-team in Europa van Equinix end daarvoor actief bij BT Global Services).

Lees ook
Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en bekabelingsinfrastructuren.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...