<


ADVA gekocht door Adtran

Adtran

Adtran heeft bekend gemaakt een bod op de Duitse leverancier van telecommunicatieapparatuur en ADVA Optical Networking te hebben uitgebracht. Om deze concurrent te kunnen overnemen heeft men 931,1 miljoen dollar over.

Volgens Adtran zal de deal leiden tot een end-to-end glasvezelnetwerk leverancier met een gecombineerde omzet van $1,2 miljard. De transactie vindt plaats door aandelentuil. ADVA aandeelhouders krijgen een premie van omgerekend 22% boven de gemiddelde slotkoers van ADVA's aandeel over de afgelopen drie maanden. Investeerders in Adtran gaan 54% van het gecombineerde bedrijf bezitten, aandeelhouders van ADVA 46%.

Adtran biedt glasvezel toegang, glasvezel uitbreiding, en abonnee connectiviteit producten. ADVA levert netwerkapparatuur voor metro wavelength division multiplexing (WDM), datacenter interconnect, business ethernet, en netwerk synchronisatie oplossingen. De bedrijven zijn daarmee niet alleen rechtstreekse concurrenten. Voor een deel leveren ze aanvullende diensten. Daar zit dan ook de meerwaarde van de overname in. Het nieuwe bedrijf kan vanuit een groter deel van de keten gaan leveren.

De naam ADVA komt te vervallen en de deal moet over een jaar zijn afgerond.

Meer over
Lees ook
NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

De NAVO richt de Critical Undersea Infrastructure Coordination Cell. Deze zal gaan werken vanaf het hoofdkantoor van de defensie-organisatie. Het centrum gaat advies leveren over het beveiligen van onderzeese infrastructuur van NAVO-lidstaten. Ook deelt het best practices met zowel militaire als civiele belanghebbenden. Dat meldt NAVO-secretaris-generaal...

Consolidatie datacentermarkt: Duitsland is anders dan Nederland

Consolidatie datacentermarkt: Duitsland is anders dan Nederland

Dinsdag maakten Datacenter One en AtlasEdge bekend dat het verkoopproces is afgerond. De vier gebouwen van de Duitse aanbieder zijn nu deel van het portfolio van AtlasEdge, dat zich graag presenteert als een echte Europese speler.

Siemon Lightverse glasvezelinfrastructuur met ruime marge gecertificeerd voor 400G

Siemon Lightverse glasvezelinfrastructuur met ruime marge gecertificeerd voor 400G

Siemon, een toonaangevende wereldwijde specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren, is verheugd aan te kondigen dat zijn nieuwe ultra low-loss single mode MTP-bekabelingssysteem een aanzienlijke positieve marge vertoont ten aanzien van de IEEE 400 Gigabit-kanaallimieten.