Blog Buitengewoon Beveiligd: Johan van den Wittenboer over een goed toegangssysteem voor optimale controle

Johan uitsnede

Een goed toegangssysteem zorgt voor optimale identiteitscontrole en beheersing van de stroom inkomende en uitgaande goederen en personen. U wilt hier immers grip op hebben en houden.

Althans zo zou dat moeten gaan.

Ook het verschaffen van toegang is namelijk een belangrijk onderdeel van uw buitenbeveiliging. U wilt immers aan de ene kant geen gefrustreerde klanten en aan de andere kant ook precies kunnen bepalen wie tijdens openingsuren en (misschien vooral) na sluitingstijd toegang tot uw terrein krijgt. Met een gecontroleerde toegang via de entree kunt u de inkomende en uitgaande stroom van medewerkers, bezoekers, voertuigen en goederen tot in detail sturen en registreren. Er zijn diverse producten en systemen op de markt voor een sluitende entreebeveiliging. Mijn broodheer Heras heeft zelfs een uitgebreid assortiment. We werken altijd toe naar maatwerkoplossingen die we probleemloos kunnen koppelen aan toegangscontrolesystemen van andere gespecialiseerde partijen. Denk hierbij aan voertuigdetectiesystemen en intercom-, pas- en camerasystemen.

Een bezoeker kan binnengelaten worden via een schuifpoort, een draaipoort, een slagboom of een zogenaamd snelvouwhek, ook wel speedgate genaamd. U kent ze ongetwijfeld wel van de parkeergarages, waarbij speedgates perfect van pas komen. In feite overal waar het uit veiligheids- of efficiencyoverwegingen belangrijk is dat een toegang zo snel mogelijk wordt geopend en gesloten, is de speedgate een perfecte oplossing. Degelijk en onverwoestbaar, gebruiksvriendelijk en razendsnel. Openen en sluiten gebeurt in enkele seconden.

Vaak wordt dit ondersteund met beveiligingscamera’s die geschikt zijn voor verificatie bij het verlenen van toegang en voor het monitoren van alle gebeurtenissen op een terrein. Bovendien hebben die beveiligingscamera’s een preventieve werking. Heras heeft hiervoor een uitgebreide assortiment beveiligingscamera`s. En zelfs snel inzetbare draadloze mobiele camera’s. De beeldinformatie van al deze camera’s kan uiteraard opgeslagen worden en is geschikt voor weergave in controlekamer, pc telefoon en of tablet.

Het houdt met een met een optimaal uitgerust toegangspoort  natuurlijk nog niet op. Op het parkeerterrein kunnen bezoekers dankzij de aanwezigheid van rhinopalen (dat zijn die robuuste metalen palen) hun auto op een veilige manier parkeren. Aan de andere kant van het spectrum zit de toegang op basis van het kenteken. Een camera scant het kenteken en de poort (in veel gevallen dus het snelvouwhek) gaat open. Hierdoor hoeft uw bezoeker geen capriolen meer uit te halen om bij een intercom te komen en een piepend en krakende receptie aan de lijn te krijgen.

ADVAT-300x262 Over buitenbeveiliging valt erg veel te schrijven zoals u heeft gemerkt. In de vorige blogs en columns heb ik dit aan de hand van de Heras ADVAT-methode zichtbaar proberen te maken. Hopelijk heeft u zo ook het goede gevoel gekregen bij het proces van Afschrikken, Detecteren, Vertragen, Actie ondernemen en Toegang verschaffen.

Johan van den Wittenboer is Product Development Manager bij Heras